REKLAMI GEÇ

DENİZLİ ATABARI OYNADI

DENİZLİ ATABARI OYNADI

Tüm Türkiye’de ve dünyanın çeşitli kentlerinde 19 Mayıs 1919’un yıldönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarına atabarı oynayarak saygı gösterildi. Denizli’de etkinliklerin merkezi Çınar Meydanı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2019 Pazar, 19:43

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un yıldönümünde Türkiye’nin tüm kentlerinde ve 22 ülkede farklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs günü saat 19:19’da atabarı oynanarak anıldı, saygı ile yad edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Güzel Sanatlar Müdürlüğü ile Türkiye HalK oyuncular Birliği Platformu işbirliği ile gerçekleşen etkinlik tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de yapıldı.

Denizli’de kutlamaların merkezi Delikliçınar Meydanı oldu. Etkinlikten bir süre önce alana gelen dansçılar kıa bir hazırlığın ardından dansları ile izleyenleri büyüledi.

Denizli’deki çeşitli okulların öğrencilerinden oluşan ve velilerinin de destek verdiği 2 binin üzerinde dansçıyı meydanda toplanan 3 bine yakın vatandaş izledi.

Saatler 19:19’u gösterdiğinde atabarı oynamaya başlayan dansçılar meydanı adeta karnaval havasına büründürdü.

Atabarının ardından harmandalı da oynayan dansçılar etkinliğin ilerleyen bölümlerinde marşlar eşliğinde dans etmeyi sürdürdü.

Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi de başarın etkinlik Türkiye’nin dört bir yanında canlı yayınlarla izleyicilere aktarıldı. Dansçılar etkinlik kapsamında zeybek oynadı ve gençlik marşı ile programı tamamladı.

Türkiye Halk Oyuncular Birliği Platformu Denizli temsilcisi Ali Deniz Semerci etkinlik öncesi yaptığı konuşmada; “ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs’ta İstanbul’dan çıkarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelemizin 100. yılı nedeniyle 81 il 22 ülke ile aynı anda Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf edilen atarbarımızı ve ardından hep beraber harmandalı zeybeğimizi sergileyeceğiz.

Katılım ve destekleri için tüm okullarımıza, kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve Denizli halkına teşekkür ediyoruz. Mavi gözlü dev adam ve arkadaşlarına selam olsun” dedi.

Etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da katıldı. Doğan çocuklarla birlikte dans etti. Veliler ise bu eşsiz anı ölümsüzleştirmek için cep telefonları ile görüntü almaya çalıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu