REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi Laboratuvarı ‘akredite’ yolunda

Denizli Belediyesi Laboratuvarı ‘akredite’ yolunda

Denizli Belediyesi, laboratuvarından çıkan deney raporlarının, uluslararası bir boyut kazanması için yeniden yapılandırma çalışmalarına başladı.

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2010 Salı, 18:12

Akredite bir laboratuvara sahip olabilmek için farklı birimlerde hizmet veren laboratuvarları tek çatı altında toplayan Denizli Belediyesi, fiziki yapının tamamlanmasıyla birlikte teknik yeterlilik için gerekli girişimlere başlayacak.

Çeşitli birimlere bağlı laboratuvarları tek çatı altında toplayan Denizli Belediyesi laboratuvarlarından çıkan analiz sonuçlarının uluslararası geçerliliğini sağlamak için akredite olma çalışmalarına başladı. 2009 yılının yaz aylarında, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün İncilipınar’a taşınmasıyla birlikte, şehrin farklı bölgelerinde hizmet veren kömür, atık su ve içme suyu laboratuvarlarını tek çatı altında toplayan Denizli Belediyesi, laboratuvarların akreditesini sağlamak için harekete geçti.

Laboratuvarların fiziki yapısını tamamlamak için Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde hummalı bir çalışma devam ederken, müdürlükte görev alan personel ise teknik yeterlilik için araştırmalarına devam ediyor. Asıl amaçlarının, Denizli Belediyesi laboratuvarlarını uluslararası geçerliliğe sahip bir konuma getirmek olduğunu dile getiren Sağlık İşleri Müdürü Dr. İbrahim Ünlü, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Laboratuvar hizmetlerini bir çatı altında toplamanın daha pratik sonuçlar doğuracağını belirten Ünlü, “Bu sayede kaynak israfı önlenecek. Laboratuvar hizmetleri daha işlevsel olarak yürütülebilecektir” dedi.

Akredite olabilmek için önce fiziki yapının istenilen düzeye çıkarılması için çaba harcadıklarını dile getiren Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce, daha önce şehrin farklı yerlerinde faaliyetlerini yürüten kömür, atık su ve içme suyu laboratuvarlarını tek çatı altında topladık. Bu birleşme personel olarak daha verimli çalışmayı, sarf malzemesinin ve ekipmanların tek bir kaynaktan kullanımını sağlayacak. Bu sayede kaynak israfı önlenecek. Laboratuvar hizmetleri daha işlevsel olarak yürütülebilecek ve pratik sonuçları da beraberinde getirecek. Akredite olabilmemiz ve toplumlararası nitelik kazanabilmemiz için fiziki yapının iyileştirilmesi gerekiyordu. Şu an hummalı bir şekilde inşaat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada arkadaşlarımız da bundan sonra neler yapılması gerektiği konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Yani yol haritamızı belirliyoruz. Akredite olduğumuzda bu Denizli’nin kazancı olacak. Bu sayede bu laboratuvarlardan çıkan analiz sonuçları uluslar arası nitelik kazanacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu