REKLAMI GEÇ

Denizli bir değerini kaybetti… HANIM AĞA VEFAT ETTİ

Denizli bir değerini kaybetti…  HANIM AĞA VEFAT ETTİ

Denizli’nin tanınmış iş kadını, ‘Hanım Ağa’ lakaplı Neslihan Akça, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2018 Pazartesi, 09:13

DENİZLİ (AA) – Denizli’nin önde gelen şirketlerini çocuklarıyla yöneten “hanımağa” lakaplı 81 yaşındaki Neslihan Akça tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Özel bir hastanede tedavi gören Akça, dün akşam  hayatını kaybetti.

Akça’nın cenazesi bugün (15 Ekim Pazartesi) öğlen vakti Ulu Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’taki aile kabristanlığına defnedilecek.

Yöresel kıyafetlerinden vazgeçmeyen Akça,  kentin ilk hazır beton ve asfalt üretim tesisini kurdu, geri dönüşüm, inşaat gibi sektörlerin ardından medya sektörüne de adım atan Akça yerel yayın yapan televizyon, radyo ve gazeteyi grup bünyesine katmasıyla tanınıyordu.

Neslihan Akça 1970 yılında Acıpayam’ın köyünden Denizli’ye 8 çocuğuyla göçmüş, bir kamyonla başladığı taşımacılık işini eşi Abdullah Akça’nın rahatsızlığı sonrası üstlenmiş ve yaklaşık 300 milyon liralık cirosu ve bin çalışanıyla kentin en büyük şirketlerinden birini çocuklarıyla yönetmişti.

Neslihan Akça Kimdir?

Akça Hazır Beton A.Ş.’nin Fahri Yönetim Kurulu Başkanı olan Neslihan AKÇA; 1937 Denizli – Acıpayam Hisar köyü doğumludur. Denizli’de “Hanım Ağa” lakabıyla tanınır. Kendine has tavrı ve samimi yaklaşımları ile takdir toplayan Hanım Ağa halkın gözünde ve gönlünde hak ettiği sevgi ve saygıyı kazanmıştır. Özünü ve kültürünü, ne konumda olursa olsun hiç kaybetmeyen bugünün AKÇA Şirketler Topluluğu’nda büyük emeği olan Neslihan AKÇA, Anadolu kadınının en güzel örneğidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu