REKLAMI GEÇ

BELTAŞ’ın sermayesi 3 milyon lira artırıldı

BELTAŞ’ın sermayesi 3 milyon lira artırıldı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarını sürdürüyor. Meclis üyeleri oy çokluğu ile 9 milyon 284 bin 467 lira olan BELTAŞ sermayesini 3 milyon lira daha artırdı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2017 Pazartesi, 19:25

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı 2. oturumu Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 31 maddenin görüşüldüğü toplantıda BELTAŞ’ın sermaye artışı talebi de ele alındı.

9 milyon 284 bin 467 lira olan BELTAŞ sermayesinin 3 milyon lira daha arttırılması istendi. Gündem maddesine ilişkin söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca, 30 Mart 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde BELTAŞ ile ilgili hiçbir bilgi alamadıklarını belirterek, “BELTAŞ’tan hiçbir bilgi verilmediği ve komisyondaki arkadaşımda bu konuda yeterli bilgiye sahip olamadığı için red oyu vermiştir. Belediyenin bir şirketi olduğuna göre, BELTAŞ ile ilgili benim başkanlığım ve öncesinde ulaşan bir bilgi olmadığı için red kullandık. Diğer konularda hiç sorun yaşamadık” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise bilgi verilmediği iddialarını kabul etmedi. Başkan Zolan, “Zaman zaman yöneltilen sorulara yanıt veriyor, bilgilendiriyoruz. Bunun yanında Sayıştay gerekli denetimleri yapıyor. Bunun ile ilgili bir olumsuzluk söz konusu değil. BELTAŞ kar amacı çok fazla gütmeden vatandaşa hizmet için vardır. BELTAŞ’taki ücret politikası kar amacı gütmez, temizlik, güvenlik anlamında çalışmalar yapılır. Hizmet ağının genişlemesi sermayede artışını da gündeme getiriyor” dedi.

Konuşmaların ardından 9 milyon 284 bin 467 lira olan BELTAŞ sermayesinin 3 milyon lira daha arttırılması talebi 50 kabul, 1 çekimser ve 15 red oyu olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

YAYA ÜST GEÇİDİNE ŞEHİDİN İSMİ VERİLDİ
Gündem maddesi içerisinde yer alan Pamukkale’nin Akhan Mahallesi’ne yapılan Akhan yaya üst geçidine Şehit Doğan Acar ismi verilmesi kararı verildi.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR PROJE”
Gündemin diğer maddesinde ise İncilipınar Mahallesi’nde yapımı devam eden Kongre ve Kültür Merkezi’nin tamamlanabilmesi için 2017 için yüzde 50, 2018 yılı için yüzde 50 ödenek dilimi ayrılması oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Zolan, bugüne kadar kongre merkezi için 100 milyon liranın harcandığını söyleyerek, ikmal ihalesinin yakın bir zamanda yapılacağını ifade ette.

Başkan Zolan, ihalenin tamamlanmasıyla 15 ay içinde bu merkezin faaliyete geçeceğini belirterek, Türkiye’de örnek bir proje olacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu