REKLAMI GEÇ

Baklan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanma aşamasına geldi

Baklan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanma aşamasına geldi

Denizli Büyükşehir Belediyesi ilçelere yatırımlarını sürdürüyor. DESKİ tarafından Baklan İlçesi’nde başlatılan Modern Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2018 Pazartesi, 15:30

Denizli’nin büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra hareket kabiliyeti artan Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere olan yatırımları hızla artıyor. Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DESKİ) Baklan İlçesi’nde başlattığı Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı son aşamalara geldi. Tesisin biran önce tamamlanması ve hizmete alınması planlanıyor.

5 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen, 7 bin 685 kişi kapasiteli ve 2 kademede tamamlanacak olan evsel nitelikli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, günlük ortalama 1400 metreküpten fazla suyu arıtacak. Tesiste arıtma işleminin sulama suyu standartlarında yapılacağını söyleyen DESKİ yetkilileri, “Atık su fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak. Ardından azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edilecek” dedi.

Diğer taraftan “Denizli’de ne varsa ilçelerimizde de olacak” mantığıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ’nin sadece şehir merkezinde değil 19 ilçe ve 622 mahallesinde hizmet verdiğini dile getirdi. Başkan Zolan, “Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa birer birer yapmaya ve tamamlamaya gayret ediyoruz. Nerede ihtiyaç varsa, Büyükşehir orada. Baklan’ın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan atıksu artıma tesisi şimdiden Baklanımıza, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu