REKLAMI GEÇ

Hakkını aradı sonuca ulaştı

Hakkını aradı sonuca ulaştı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs hatlarının numaralarını değiştirmesi nedeniyle mağdur olan çocuk Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvurdu, hakkını aradı, sonuca ulaştı. Büyükşehir, sorun yaşanan hatta sefer sayısını artırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2019 Cumartesi, 17:48

(AA)
Olay Denizli’de meydana geldi. Küçük bir çocuk, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs hatlarının numaralarını değiştirmesi sonucu ulaşım sorunu yaşamaya başladı.

Hat numaralarının değiştirilmesi sonrasında güzergahların uzadığı, sefer sayısının azaldığı ve bu nedenle otobüslerin çok kalabalık olduğu yönündeki şikayetini Kamu Denetçileri Kurumu’na bildiren çocuk, şikayetçi oldu, sorunun çözülmesini istedi.

KDK uzmanları sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla belediyenin ulaşım dairesiyle görüşmeler yaptı, mağduriyetinin bizzat çocuk tarafından ifadesi için başvuru sahibinin belediye yetkilileriyle ebeveyninin gözetiminde görüşmesini sağladı.

Çocuk ve ailesi ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı arasında yapılan görüşmelerin ardından söz konusu hattaki otobüs seferleri artırıldı.

Büyükşehir yetkilileri, yaşanan süreci ve sorunun çözüme kavuşturulduğunu Kamu Denetçileri Kurumu’na bildirdi. KDK uzmanları da çocuğun ebeveynine ulaşarak sorunun çözüldüğü bilgisini aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu