REKLAMI GEÇ

Büyükşehir ile tarihi sokak dokusu yaşatılıyor

Büyükşehir ile tarihi sokak dokusu yaşatılıyor

Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları yok olmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Atalar Mahallesi’nde restore ettiği Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi ile çalışmaların sürdüğü Cezmi Ökten Evi’yle tarihi sokak dokusunu yeniden canlandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2017 Çarşamba, 14:45

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Atalar Mahallesi’nde birbiri ardında restore ederek yok olmaktan kurtardığı tarihi binalar güzelliği ve geçmişi anlatan ihtişamlarıyla büyük ilgi görüyor.

Atalar Mahallesi’nde birbirine komşu bulunan Ali Fahri Bilge Evi, Necip Ökten Evi ve Abdüloğlu Evi ile tarihi bir arada yaşatmayı başaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce restorasyonuna başladığı Cezmi Ökten Evi’ni de tamamlama aşamasına getirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yıkılmak üzere iken Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin çabaları ile yeniden kazandırılan Cezmi Ökten Evi’nde çalışmaları yerinde inceledi. 1950’li yıllarda konut yapısı olarak inşa edilen Cezmi Ökten Evi ile aynı bölgede restorasyonu tamamlanan bina sayısı 4’e ulaşırken, burada bir tarihi sokak dokusunun yaşatıldığı, ayrıca Denizli Evleri görsel tipolojisinin sağlandığı kaydedildi.

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİ YAŞATMAK ZORUNDAYIZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’deki kültürel ve tarihi yapıların korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Geçmişi olmayan bir toplumun geleceğinin de olamayacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan değerlerimizi muhafaza etmek, yaşatmak zorundayız. Biz ne kadar tarihimize, geçmişimize, köklerimize sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz” diye konuştu.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Denizli’de bugüne kadar birçok tarihi yapıyı yok olmaktan kurtardıklarını, yıkılmak üzere olan bu binaları bir yaşam merkezi haline getirdiklerini anlatan Başkan Zolan, “Atalar Mahallemizde onlarca yıl önce insanlarımızın birbirine komşu olduğu, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı tarihi Denizli evlerimizi bugün aynı güzelliği ile ayakta tutabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bölgede tarihi bir sokak dokusu oluşturmayı hedeflediklerini, bunu da büyük ölçüde başardıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Tarihimize, geçmişimize, kültürümüze sahip çıkmaya bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu