REKLAMI GEÇ

“Aybala’nın İstiklal Merakı”

“Aybala’nın İstiklal Merakı”

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında sergilenen “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı oyun izleyicilerden tam not aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2017 Salı, 13:03

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Kent Şairleri Topluluğu ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Topluluğu işbirliğinde PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını konu alan “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı tiyatral ve şiirli sunum sahnelendi. Düzenleme ve kurgusunu Şerif Kutludağ’ın yaptığı oyunu Havva Kutlu Ergür yönetirken, koordinatörlüğünü ise Arzu Subakan Kabukçu yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu üyelerinin de katıldığı gecenin sonunda ayakta alkışlanan oyun izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

“İSTİKLAL MARŞI BİR UYANIŞTIR”
İstiklal Marşı’nın bir uyanış olduğunu ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “İstiklal Marşı bir diriliştir. İstiklal Marşı bir milleti yok etmek için yedi düvelin, bütün emperyalistlerin bir ülkeye saldırısına karşılık bu ülkeyi ve bu milleti yok etmesine karşılık bir var oluş savaşıdır. İstiklal Marşı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Seyit Onbaşıların, Yahya Çavuşların, binlerce isimsiz kahramanın, yoklukla mücadele eden cepheye sırtında erzak taşıyan, mermi taşıyan Şerife bacılarımızın, ayağında çarığı olmadan savaşan Mehmetçiklerimizin bir hikayesidir. Bu vatan için feda edilen canların, şahadete koşar adım giden Mehmetçiklerin bir destanıdır” dedi.

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”
Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizlere düşen Asımın neslini; bayrağını seven, vatanını seven, milletini seven, devletini seven bir nesil yetiştirmek ve O’nun örnek şahsiyetini, vatanseverliğini ve devlet adamlığını şimdiki neslimize aktarmaktır. Türk milletinin bir şiarı bir felsefesinin olması lazım diyor Mehmet Akif ve ekliyor: ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyor. Bayrağımız ilelebet dalgalanmaya devam etsin. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu