REKLAMI GEÇ

CHP’den uzaklaştırma cezası alan Çapar Zolan’ı yine övdü, CHP yalanladı

CHP’den uzaklaştırma cezası alan Çapar Zolan’ı yine övdü, CHP yalanladı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Bekir Çapar, partisinden iki yıl süreyle geçici olarak ihraç edilmesi nedeniyle bağımsız yazılı masasına bugün ilk kez okurdu. Bekir Çapar, “Ben, Mustafa Kemal’in ilkelerinden başka kimseye bağımlı olmam, Zolan’ı yine övüyorum” derken, Başkan Zolan, “Disiplin cezasına neden ben olduğum için üzgünüm” dedi. CHP kanadı ise, Çapar’a verilen disiplin cezasının Osman Zolan’ı övmesiyle alakalı olmadığını iddia etti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2017 Pazartesi, 18:05

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Bekir Çapar, geçen yılın sonunda, İl Başkanı’nın izni olmadan yerel televizyonlara çıkıp açıklama yaparak, partisinin Bekilli Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Başkafa’yı eleştirdiği, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan’ı övücü ifadeler kullanıp parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle CHP Bekilli İlçe Başkanlığı’nın talebi üzerine İl Disiplin Kurulu’na kesin ihraç istemiyle sevk edilmişti. İl Disiplin Kurulu’nun kesin ihraç istemini görüşen CHP Yüksek Disiplin Kurulu, CHP’li Belediye Meclis üyesi Bekir Çapar’a iki yıl süreyle geçici ihraç cezası vermişti.

BAĞIMSIZ KOLTUĞUNA OTURDU, BOMBARDIMANA TUTTU
Bugün ilk kez CHP grubu ile yan yana bulunan bağımsız koltuğuna oturan Bekir Çapar, “Kararı siyaseten kabul etsem de hukuken reddediyorum. Hakkımda Bekilli’de 83 yaşında okuma yazma bilmeyen bir kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı konuşmalarımda övdüğüm iddia edildi. Zolan’ı övdüm, yine övüyorum. Ben, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlığım. O’nun dışında konuşma yapmak için kimseden izin almam. Türkiye’de meclis kararını mahkemeye taşıyan ve yürütmesini durduran tek meclis üyesi benim. Başkan övülecekse överim, eleştirilecekse eleştiririm. CHP il örgütü CHP’yi kışlaya çevirmek istiyor. Şahsıma yapılan atılı suçlamalar insafsızlık, vicdansızlık ve ahlaksızlıktır. Bundan sonra bağımsız bir şekilde meclise ve Denizlimize yararlı olmak için çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.

AK Parti Grubu, Bekir Çapar’ı alkışladı.

ZOLAN: “KİMSE ÇAPAR’IN CHP’LİLİĞİNİ TARTIŞAMAZ”
Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ise, Bekir Çapar’ın değerli bir meclis üyesi olduğunu söyleyerek, “Çapar’ın ihraç edilmesine çok üzüldüm” dedi.
Zolan, Çapar’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek, “Bir partinin iç işlerine karışamam, ancak burada beni de ilgilendiren konu var. Çapar’ın ihraç edilmesine gerekçe olarak beni övmesi gösterildiyse buna üzülüyorum. Ben Çapar’ın CHP’liliğini asla tartışmam. Kendisini uzun yıllardı tanırım. CHP’nin kararı ağırdır. Yönetimler gelir geçer, CHP hep kalacaktır, Bekir Çapar da hep CHP’li olarak görülecektir. O’nun yakasından CHP rozetini çıkartabilirsiniz ama kalbindeki CHP’yi silemezsiniz. Çapar, belediyenin çalışmalarıyla ilgili yürütmeyi durdurma davaları da açtı, güzel hizmetlerimizi de alkışladı” diye konuştu.

CHP, ÇAPAR’I YALANLADI
Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca ise, Bekir Çapar’ı yalanladı. Çallıca, “Bekir Çapar, Sayın Zolan’ı övdüğü için ihraç edilmemiştir. Parti tüzüğüne ve ilkelerine uymadığı için 2 yıllığına partiden uzaklaştırılmıştır. Kendisini de disipline Bekilli İlçe Örgütü verdi” dedi.

Yeniden söz alan Çapar ise, “Sayın Çallıca tebligat size değil bana yapıldı. Yalan mı söylüyorum. Siz nerden biliyorsunuz?” dedi.

BEKİLLİ BAŞKANI SÖZ ALDI
CHP’liler ile Bekir Çapar arasında tansiyon artarken, bu kez Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa söz aldı, “Zolan’ı ben de yeri geldiğinde övüyorum yeri geldiğinde eleştiriyorum. Bekir Çapar’ın bu cezayı almasının nedeni Zolan’ı övmesi değildir. Partinin nizamına uymadı, partinin yetkili organları da gerekeni yaptı. Partinin aldığı bu karara herkes saygılı olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu