REKLAMI GEÇ

Denizli’de kültürün kalbi EGS’de atmaya başladı

Denizli’de kültürün kalbi EGS’de atmaya başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin bu ilk kez düzenlediği Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. 10 gün sürecek olan kitap fuarında 123 yayınevi sergi açtı, 164 yazar okurlarıyla buluşacak. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “En değerli fuarımız kitap fuarı. Zira fuarların içinde topluma en yararlısı” derken, Vali Ahmet Altıparmak ise, “Yaşayan insanlarımız ve Denizli için tarihi bir gün yaşıyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2017 Cuma, 17:03

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’nın açılışı EGS Kültür ve Kongre Merkezi Fuar Alanı’nda yapıldı. Açılışa Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile çok sayıda davetli katıldı. Fuar, 9 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Fuara, Türkiye’nin en ünlü yazarları ve yayınevleri katılacak. 164 yazar ve 123 yayınevinin katılacağı 1. Denizli Kitap Fuarı’nın onur konuğu Türk edebiyatının büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Denizlili Hasan Ali Toptaş olacak. Kitap fuarında her gün birçok yazar, imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. Çevre illerden de çok sayıda katılımın beklendiği 1. Denizli Kitap Fuarı’na Kahraman Tazeoğlu, İlker Başbuğ, Azra Kohen Canan Tan Abdurrahman Dilipak, Ali Lidar gibi birçok ünlü yazar da katılacak. Fuarda ayrıca Denizlili yazarlar ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nda yer alan eserler de yerini buldu.

KEMAL TEKDEN İMZALADI
Fuarın konuklarından Kemal Tekden, kitaplarını bugün imzaladı. Tekden Eğitim Kurumları ile Tekden Film ve Tekden Hastaneleri’nin yönetim kurulu başkanlığı görevinin yanı sıra Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı genel başkanlığı ve Ak Parti Kayseri milletvekilliği görevlerini de yürüten Kemal Tekden, “İnsanın sırrı” ve “Yer üstü hazineleri” isimli kitaplarını okurlarına imzaladı.

FUARA HER GÜN 5 BİN ÖĞRENCİ
Bu arada, açılış günü fuarı 5 bin öğrenci ziyaret etti. Fuar boyunca her gün 5 bin öğrencinin fuara getirileceği öğrenildi. Açılıştan sonra stantları gezerken yorgun düşen çok sayıda öğrenci yerlerde oturarak dinlenmeye çalıştı.

EN DEĞERLİ FUAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ege’nin en büyük kitap fuarını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Zolan, “Denizli fuarlar kenti oldu. Ancak, en değerli fuarımız Kitap Fuarı. Zira, fuarların içinde topluma en yararlısı. Bu fuar, Denizli kültürü ile sanatına da katkı sağlayacaktır. İnsanlarımızı kitapla buluşturmaya başladık. Birçok ünlü yazarımızın okuyucuları ile buluşacağı bir fuar olacak. Çünkü biz biliyoruz ki sosyal ve kültürel hizmetlerimiz de alt yapı kadar, yol kadar önemli” dedi.

“DENİZLİ İÇİN TARİHİ BİR GÜN”
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ise, “Yaşayan insanlarımız ve Denizli için tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu fuarı düzenleyen Başkan Osman Zolan ve ekibini kutluyorum. Okuyan toplum huzurlu toplumdur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu