REKLAMI GEÇ

Denizli deprem tatbikatlarına hazırlanıyor

Denizli deprem tatbikatlarına hazırlanıyor

Denizli’de Sivil Savunma Günü etkinlikleri çerçevesinde büyük ölçekte tatbikatlar yapılacak. Tatbikatlar çerçevesinde çevre illerden de Sivil Savunma ekipleri tatbikata katılacak, Kızılay belirlenen bölgelerde çadırlar kuracak ve Bayramyerinde seyyar mutfak ve seyyar fırınlarla halka yemek ve ekmek verecek, bazı yerleşim yerlerindeki binalar içlerine cansız maketler konularak yıkılacak ve kurtarma çalışmaları bu binalarda yürütülecek.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2009 Cuma, 01:00

Yapılacak tatbikatın tarihi, saati ve yeri henüz belli değil. Vali Erkmen’in ani olarak vereceği kararla harekete geçecek olan arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarındaki koordinasyon gözlenecek ve varsa eksiklikler giderilecek. Vali Yavuz Erkmen düzenlenen basın toplantısında, halkın bu konuda tedirginlik yaşamamasını, tatbikatın yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirterek her şeyin afete hazır olma anlamında tamamen bir tatbikattan ibaret olduğunu söyledi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Deprem Araştırma Merkezi Daire Başkanı Bekir Tüzel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Kaymakamlar, Sivil Savunma Müdürü Bekir Yılmaz ve diğer ilgili Daire Müdürleri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, Sivil Savunma günü dolayısıyla bu şekilde bir tatbikat düzenlemeyi planladıklarını, yapılacak olan tatbikatların yanlış anlaşılmaması gerektiğini ifade etti. Vali Erkmen, “Sivil Savunma günü dolayısıyla ülkemizin her yerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl Sivil Savunma Teşkilatının 50. Kuruluş Yıldönümü. Bizde İlimizde her yıldan farklı olarak değişik bir uygulama yapalım istedik. İlgili bakanlıklarımıza öneri götürdük. Bu önerimizde kabul gördü. Bakanlıklarımızın uygun görmesi üzerine yarından itibaren bir hafta boyunca tatbikatımız sürecek. Denizli 1. Derece deprem bölgesinde. Yaptığımız çalışmalar vardı. Kurumlar bu çalışmalarla eksikliklerini tespit etmişti. Yapılan bu çalışmaları Afet Tatbikatı çerçevesinde koordinasyonları sağlamak, eksiklikleri gözden geçirmek, seriliği yakalamak amacıyla böyle bir tatbikatın İlimizde yapacağız. Yapacağımız iş bir tatbikattır. Yanlış anlamaya kimse meydana vermesin. Vatandaşımıza bunu başka şekilde yansıtmayalım. Yaptığımız iş kurumlar arasındaki işbirliğinin arttırılmasıdır. Burada yapmak istediğimiz amaç, Denizli sık sık depremlerle karşı karşıya kalıyor. Depremlere alışık olmamız gerekiyor. Nelerin yapılmasının bilinmesi gerektiğini, sağlıklı binada oturulması gerektiğini bu tür eğitim çalışmasıyla göreceğiz” dedi.

Tatbikatlar Gerçekçi Olacak

Yapılacak olan tatbikatların gerçekçi olacağının altını çizen Vali Yavuz Erkmen, bir binanın yıkımı olacağını ve bu binanın içinde enkaz altında kalan cansız mankenler olacağını, görevli personellerin bu mankenleri kurtarmaya çalışacaklarını söyledi. Bu cansız mankenlerin hastaneye intikal ettirileceğini de sözlerine ekleyen Vali Erkmen, tatbikatın gün ve saatinin kendileri tarafından belirlenerek söz konusu ilgililerin bilgisi dışında olacağını söyledi. Tatbikat sırasında gerçek bir doğal afet yaşanmış gibi ilgili birimlere haber gideceği ve birimlerin görevlerini yerine getireceklerini ifade eden Vali Erkmen, başta Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok birimden uzman personelinde gelerek görev yapacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu