REKLAMI GEÇ

Denizli dünyada tanınan bir şehir

Denizli dünyada tanınan bir şehir

Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Vaskunlahti, ikinci kez geldiği denizli’nin dünyada tanınan bir şehir olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2015 Pazartesi, 16:59

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) davetlisi olarak Denizli’ye gelen Büyükelçi Nina Vaskunlahti, Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Ziyarette, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal ve Büyükelçilik İkinci Katibi Anna Huovila da hazır bulundu.

Büyükelçi Vaskunlahti’ye Denizli hakkında bilgi veren Vali Kocatepe, “Denizli ekonomisiyle Ege Bölgesi’nin yıldızı olan bir İl. Özellikle sanayide yaptığı başarılı işler tüm ülkemize örnek olmuştur. Tekstil alanında dünyada bir marka olarak bilinir Denizli. Ama bunun yanında termal turizmi, arkeolojik değerleri ve zengin doğasıyla da öne çıkan bir İlimizdir. Denizli’nin yaklaşık yüzde 47’si ormanlık alanlarla kaplıdır. Coğrafyasının çeşitliliği nedeniyle de doğa sporları, yamaç paraşütü ve kayak turizmi gibi birçok sportif faaliyet alanlarına sahiptir. Ulaşım açısından Ülkemizin önemli turizm merkezlerine çok yakın. İkliminin özelliği itibariyle birçok tarım ürününün üretiminde Denizli ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor. Şaraplık siyah üzüm yetiştiriciliği bu bölgemizde yaygın. Şarapçılıkta da ihraç edilen çok değerli ürünleri olan bir şehir” dedi.

YILLIK 3.2 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Denizli’de sanayinin tekstille sınırlı olmadığını vurgulayan Kocatepe, “Makineden metale çok çeşitli sanayi kollarına sahip. 2 bin 400 işletmemiz var. 1.760 civarında ihracat yapan işletmemiz var. Yıllık 3 milyar 200 milyon dolar civarında ihracat gelirimiz var. Traverten mermer yönüyle dünyada sayılı bölgelerden biriyiz. Afyon-Kütahya arasında dünya traverten rezervlerinin yüzde 60’ın üzerinde bir rezerv var. Yine mermer traverten işletmecilerimiz ihracat yapıyorlar. Denizli’nin özellikleri çok fazla saymakla bitmiyor. Termal turizm olan bölgemizde kentsel dönüşüm uyguluyoruz. Oradaki eski yapıları yeniliyoruz. Birinci etabı tamamlandı ikinci etabı hayata geçiriyoruz şu anda modernize ediyoruz” diye konuştu.

2. KEZ DENİZLİ’YE GELDİ
Denizli’ye ikinci gelişi olduğunu anlatan Büyükelçi Vaskunlahti, “Denizli’ye daha önce turistik gezi olarak ailemle gelmiştim. Bugün de İhracatçılar Birliğimizin davetlisi olarak Denizli’de bulunuyorum. Denizli, turizmi ve sanayisi ile Türkiye ve dünyada tanınan bir şehir. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu