REKLAMI GEÇ

Denizli en az vaka görülen iller arasında ama il bazlı artış dikkat çekiyor

Denizli en az vaka görülen iller arasında ama il bazlı artış dikkat çekiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık olarak yapılan değerlendirmeler ışığında Denizli, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü 4 ilden biri. Uzun süredir koronavirüs ile mücadelede örnek bir çalışma ortaya koyan Denizli, ülke genelinde iyiler arasında yer alsa da kendi içinde artış var. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri “Tedbiri elden bırakmayın” çağrısı yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2020 Perşembe, 13:35

Sağlık Bakanlığı tarafından sık sık koronavirüs mücadelesinde örnek gösterilen illerden biri olan Denizli, son bir haftalık rakamlar ışığında en az vaka görülen 4 ilden biri olarak dikkat çekti.

Uzun süredir koronavirüs mücadelesini başarıyla yürüten Denizli’nin ülke geneli ortalamaların altında seyreden vaka sayıları, il bazına göre değerlendirildiğinde ise tam tersi bir tablo ortaya koyuyor.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ VAR
Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, vaka sayısı bakımından Türkiye genelinde alt sıralarda yer alan Denizli’nin, kendi içinde artış trendi izlediği göze çarpıyor.

Geçtiğimiz aya oranla vaka sayılarında yaşanan artış, yeni dönemde tedbirlerin artık ciddi bir şekilde uygulanmadığını da ortaya koyuyor.

Vatandaşların özellikle maske kullanımına dikkat etmesini isteyen Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Koronavirüsten korunmanın yolu, maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymaktır. Önlemi bu kadar basit olan bir hastalığın yayılımını önlemek yine vatandaşlarımızın alacağı tedbirlere bağlı. Virüs geçti diye düşünmek ve tedbirleri elden bırakmak, yapacağımız en büyük yanlış olur” uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu