REKLAMI GEÇ

Eylül sonu ve Ekim ayının ilk günlerinde rezervler düştü

Eylül sonu ve Ekim ayının ilk günlerinde rezervler düştü

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yağışsız geçen yaz aylarının ardından Eylül ayı sonları ve Ekim ayı başlarında su rezervlerinin yarı yarıya düştüğünü belirtti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2017 Perşembe, 15:23

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yılın en kurak günlerini yaşayan Denizli genelindeki içme suyu rezervleri hakkında bilgiler verdi.

“SUYU DİKKATLİ KULLANMALIYIZ”
Mevsimsel olarak baktığımızda Eylül sonu, Ekim ayı başlarının, suyun dip yaptığı, en düşük seviyeye geldiği aylar olduğunu belirten Başkan Zolan, “Şu günlerde su rezervlerimizde yılın en düşük seviyesini yaşıyoruz. DESKİ’nin görev alanı sadece Denizli merkezden ibaret değil. Merkezde şu an çok büyük sıkıntımız yok ancak insanlarımız suyu dikkatli kullanmak zorunda. Yer altındaki su depolarımızı boşaltmamamız gerekiyor. Suyumuzu geleceğe aktarmamız gerekiyor. Son iki yıldır maalesef Denizli ortalamanın altında yağış alıyor. Özellikle kar yağışları arzu ettiğimiz anlamda gerçekleşmiyor. Tabi ki su rezervlerinin dolu olmasında kar ve yağmur yağışı dışında çözümü yok. Zaman zaman köyden dönen 10-12 mahallemizde sıkıntılar yaşadık. Bazen tankerlerle takviyeler yaptık” dedi.

“150 SONDAJ YAPILDI”
Sıkıntı yaşanan kırsal alanda bazı kuyuların kuruması sonucu pompaların yandığını kaydeden Zolan, “Ancak biz para hesabına girmeden bu tür sorunları aşmaya çalışıyoruz. Mesela Süller’de su yok. Buranın suyunu hiç masraftan kaçınmadan 40 km. ileriden getiriyoruz. Bu şekilde vatandaşın sıkıntı çekmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu yaz vatandaşlarımıza su ulaştırabilmek adına 150’ye yakın sondaj açmışız. Ve yer altına toplamda 25 km. inmişiz. Tabi su bulunmadığı zaman çözüm olmuyor. Bu suların kırsalda arazi ve bahçe sulamalarında da kullanılması bizi sıkıntıya sokuyor. Vatandaşımızın kendi bir şeyler üretme isteğini doğal karşılıyoruz.

GÖKPINAR’DA DEBİ YARI YARIYA DÜŞTÜ
Gökpınar Barajı ile Gökpınar kaynaklarının isimlerinin vatandaşlar tarafından karıştırıldığını, şu an içme suyunun barajdan değil, Cankurtaran bölgesindeki kaynaktan karşılandığını sözlerine ekleyen Zolan, “Şu anda barajımızı sadece sulama amaçlı kullansak da yukarıdaki Gökpınar kaynakları bizim için bir nimet. Bu kaynak arıtma olmadan içme suyu olarak kullanılabilen bir kaynak. Onun bile debisi yarı yarıya düştü. Burada 70 derin pompamız var. En az 65’ini şehrimize su sağlamak için sürekli çalıştırıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu