REKLAMI GEÇ

Üçgen malikleri kendi kararlarını vermek istiyor

Üçgen malikleri kendi kararlarını vermek istiyor

Üçgen Çarşısı için Denizli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde yıkım ihalesi açıldığını söyleyen çarşı esnafı, “Kendi mülkümüz hakkındaki kararı kendimiz vermek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bize ait mülkün yıkımını gerçekleştiremez. FETÖ’cülerin izinden gitmesinler” diye seslendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2017 Salı, 15:03

 

Denizli’de yıkım tartışmaları çok uzun süredir devam eden Üçgen Çarşısı için mülk sahipleri bugün bir kez daha toplandı. Bu toplantıya CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar da katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin çarşının yıkımı için ihale açtığını söyleyen Üçgen Çarşısı Yapı Kooperatifi Başkanı Ömer Güneş, “Kendi mülkümüz hakkındaki kararı kendimiz vermek istiyoruz” dedi.

Depremsellik incelemesi sonrasında dayanıksız çıktığı ileri sürülen Çarşı için Denizli Büyükşehir Belediyesi hiçbir ücret talep etmeksizin yıkım işlemlerini gerçekleştirme sözü vermişti. Fakat mülk sahipleri esas sorunun yıkım değil bir rant sorunu olduğunu kaydetti.
Denizli’nin eski iş merkezlerinden biri olan Üçgen Çarşısı’nda büyük bir kısmı halen faal durumda olan 663 dükkan bulunuyor. Yaklaşık 400’e yakın mülk sahibi yıkıma itiraz ediyor.

BELEDİYE FETÖCÜLERİN İZİNDEN GİDİYOR
Kooperatif Başkanı Ömer Güneş, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Üçgen Çarşısı’nın geleceğine ilişkin izlediği yolun daha önce iş hanını ele geçirmeye çalışan FETÖ’cü işadamları ile aynı yol olduğunu kaydetti. 4 ayrı bloktan oluşan çarşıdan FETÖ’nün önde gelen müteahhit işadamlarından Erdem Aydın dükkan toplamaya başlamış ve toplamda 67 dükkanın sahibi olmuştu. Erdem Aydın’ın alımlarının ardından yine FETÖ sanıklarından biri olan Hasan Kaplan’a depremsellik incelemesi gerçekleştirilmiş ve inceleme sonunda binanın depreme dayanıklı olmadığı yönünde rapor verilmişti. Çarşı’daki mülk sahipleri Üçgen Çarşısı’nın FETÖ üyeleri tarafından rant amaçlı ele geçirilmeye çalışıldığını, depremsellik raporunun gerçek verileri yansıtmadığını, binanın hali hazırda kullanılan pek çok kamu binasından daha çok depreme dayanıklı olduğunu söyleyerek, “Bizi şaşırtan şey FETÖ belası def edilse bile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin aynı yolu izlemesidir. Yaklaşık 3,5 yıl önce şimdi FETÖ sanığı olduğu için tutuklu bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy burayı elimizden almaya çalışmıştı. Şimdi aynı şey tekrar yaşanıyor” dedi.

BURADA BÜYÜK BİR RANT VAR
Çarşı’da toplanan yaklaşık 80 kişilik kalabalığa konuşan Kooperatif Başkanı Güneş; “Çürük raporu verenler şimdi FETÖ’den tutuklu. O raporun gerçeği yansıtmadığını hepimiz biliyoruz. Yeniden inceleme yapılması gerekiyor. Özel İdare İşhanı, Üçgen Çarşısı’ndan daha sağlam bir bina değil ve hala kullanılıyor. Önce oralara bakılsın. Burada büyük bir rant var. Çarşımızı elimizden almak istiyorlar. Denizli Büyükşehir Belediyesi kamunun ihtiyacı olduğunu düşünüyorsa burayı istimlak etsin. Arkamızdan dolaşıp tuzak kurmasınlar. 3,5 yıl önce beni yanlarına çağırıp çürük raporu çıkacağını söylemişlerdi. O zaman İbrahim Özsoy’un bu tuzağına alet olmadık. Bazıları yaşlı bir kaç kişiden vekalet alıp bu işe giriştiler. Denizli Büyükşehir Belediyesi de şimdi bu işin arkasında. Neden bu işin içine belediye giriyor” diye konuştu.

YIKIM İHALESİ ŞAİBELİDİR
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım ihalesi açtığını söyleyen Kooperatif Başkanı Güneş; “Bu işte bir şaibe var. 350 bin lira bedelle ihale açtılar. Ola ki bu bina yıkılırsa bu para mülk sahiplerine gelecek mi? Yıkım şirketleri zaten bize 370 bin lira fiyat vermişlerdi” diye konuştu.

SANCAR BİREY OLARAK BURADAYIM
CHP İl Başkanı Teoman Sancar ise toplanan mülk sahiplerine yönelik konuşmasında;”Gizli bir vekaletname alarak buraya rapor çıkarma ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ne ilgisi olabilir. Testi yapan makamın sahipleri FETÖ’cülükten tutuklu. Bu rapor şaibelidir. Mal sahipleri tasarrufta bulunmadan burayı yıkacağınızı söyleyemezsiniz. Benim öğrendiğim bu yıkım ihalesine Türkiye çapında girecek firmalar var. Belki milyon liraları bulan teklif verecekler” dedi.
FETÖ’cü işadamının binadan dükkan topladığını da hatırlatan Sancar; “Madem bu bina yıkılacak, depreme dayanıklı değildi de neden FETÖ’cü işadamı buradan bina topladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne burayı ne yapacağını soruyoruz. ‘Önce yıkın’ diyorlar. Elektriği keserek kimin malından kimi çıkarıyorsun. Birileri kapalı kapılar ardında plan yapıyorsa bu planı bozacak olan sizlersiniz” diye konuştu.

Toplam da 52 bin metrekare alana sahip olan Üçgen Çarşısı’nın yıkımı durumunda bölgeye uygulanacak yeni proje şimdilik belli değil. Toplantıda pankartlarla protestolarını gösteren mülk sahipleri de bu belirsizliğin kafalarında soru işaretleri oluşturduğunu kaydetti.
Diğer yandan kooperatif yönetimi tüm mülk sahiplerinden vekaletname toplamaya çalışıyor. Kooperatif yönetim ve kurullarında görevli 4 kişi üzerinde toplanan vekaletlerle mülk sahipleri adına hukuki işlem başlatılması planlanıyor.

Yorumlar

sevgi   -  Bağlantı 13 Eylül 2017, 08:21

Belediye yıkmasa bina kendi yıkılacak zaten. Bunumu istiyolar acaba ??? bina yıkılsada insanlar zarar görse, bizde suçlayacak birilerini bulsak diye…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu