REKLAMI GEÇ

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi’nden sokak düğünlerine izin çıktı

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi’nden sokak düğünlerine izin çıktı

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi’nin düğün yapılacak alanlar düzenlemesinde sokak düğünlerinin yer almaması müzisyenlerin tepkisini çekmişti. Delikliçınar Meydanı’nda sazlı-sözlü eylem yapan müzisyenlerin talebine olumlu yanıt geldi. Hıfzıssıhha Meclisi, gerekli önlemlerin alınması ve ana arterlerin kullanılmaması koşuluyla sokak düğünlerine izin verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2020 Pazartesi, 14:52

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ali Fuat Atik başkanlığında koronavirüs ana gündemiyle toplandı. Toplantıda dikkat çeken kararlar alan Hıfzıssıhha Meclisi, tartışma yaratan sokak düğünlerine ilişkin de düzenleme yaptı.

SOKAK DÜĞÜNLERİNE İZİN VERİLDİ
Hıfzıssıhha Meclisi daha önce yaptığı düğün yapılacak alanlar düzenlemesinde sokak düğünlerini kapsam dışı tutmuştu. Ancak, kararda yer alan “il merkezi ve ilçelerin kentsel yerleşim alanlarındaki” cümlesinin uygulamada getireceği zorluklar göz önünde tutularak, düğünler için izin verilen alanlar kapsamına sokaklar da eklendi
Buna göre, il ve ilçe merkezlerinde trafiğin yoğun olduğu ana arter ve caddelerde, kalabalığın covid bulaşma riski açısından sorun oluşturacağı sokaklarda düğünlere izin verilmeyecek. Düğün yapılabilecek sokak, okul bahçesi ve pazaryerleri konusunda ise ilçe kaymakamlıkları ve ilçe hıfzıssıhha meclisleri yetkili olacak.

Sokak düğünlerinde pandemi öncesinde olduğu gibi emniyet ve jandarmadan izin alınacak, ekipler bu düğünlerde koronavirüse karşı önlem alınıp alınmadığını denetleyecek.

TEK KULLANIMLIK YEMEK MALZEMESİ KULLANILACAK
Sokak düğünlerinde, düğün sahibi tek kullanımlık malzemeler kullanarak yemek verebilecek, düğünler süreleri de mümkün olduğunca kısa tutulacak. Düğün organizasyonlarında katılımcıların el hijyeni ve maske kullanma zorunlulukları düğün sahibinin görevi olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu