REKLAMI GEÇ

Hobi olsun diye mantar üretti, şimdi yatırım yapacak

Hobi olsun diye mantar üretti, şimdi yatırım yapacak

Coza Gömlek’in sahibi Atalay Coza, iki yıl önce hobi amaçlı kültür mantarı yetiştirmeye başladı, üretimin sonunda işin karlı olduğunu görünce yatırıma yöneldi. Terziler Tuhafiyeciler Konfeksiyoncular Giyim Sanayi Odası Başkanlığı görevini de yürüten Coza, “Mantarda pazar sıkıntısı yok. İyi para kazandırıyor. Hobi amaçlı başladığım işte büyük yatırım yapacağım” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 20 Mart 2017 Pazartesi, 15:40

Uzun yıllardır terzilik yapan Atalay Coza, ‘Coza Gömlek’ markasıyla da tanınıyor. Terziler Tuhafiyeciler Konfeksiyoncular Giyim Sanayi Odası Başkanlığı görevini de yürüten Atalay Coza, hobi amaçlı iki yıl önce mantar üretimine başladı, işin sonunda karlı pazarı görüp, büyük yatırım için harekete geçti.

Gümüşler mahallesinde 90 metrekarelik bir yer kiralayan Coza, “İşlerin yoğunluğundan dolayı stres atmak için iki yıl önce küçük bir yer kiraladım ve kültür mantarı üretmeye başladım. İlk zamanlar eşe dosta mantar mantarı dağıtıyordum. Sonra ürettiğimiz mantarı tüketemez hale geldik ve ticaretine başladık. Şunu gördüm; Mantar çok karlı bir iş. Pazar sıkıntısı yok. Ayrıca, toptancılar nakit alışveriş yapıyor. Hobi olarak başladığım mantar yetiştiriciliğinde şimdi hedef büyüttüm. Büyük bir tesis kuracağım. Her gün yüzlerce kilo mantarın üretildiği, çalışanların istihdam edileceği tesisi bu yıl içinde kuracağım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu