REKLAMI GEÇ

Huzerevine yönelik skandal iddialar!

Huzerevine yönelik skandal iddialar!

Bir yaşlı oda arkadaşının gözü önünde, personel tarafından kemikleri kırılıncaya kadar dövüldü, evci çıkan başka bir yaşlının saçlarını tamamen bit kapladığını ailesi fark etti… Ara öğünde son kullanma tarihi geçmiş meyve suyu dağıtılıyor. Bir jiletle onlarca yaşlıyı traş ediyorlar… Banyo süresi en fazla 5 dakika!.. İhmal, sorumsuzluk, vicdansızlık ve skandal iddialarının odağındaki isim Denizli Huzurevi Müdüresi Hatice Temel, yine iddialara göre bu korkunç ve tüyleri diken diken eden olaylara isyan eden personele tutanak üzerine tutanak yağdırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2019 Çarşamba, 12:18

Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne yönelik iddiaları okudukça şaşkına döneceksiniz.

İddialara göre Denizli Huzurevi’nde uzun bir süredir insanlık dışı olaylar, ihmaller ve sorunlar yaşanıyor. Bu iddialar, bizzat Huzurevi çalışanlarından. Yaşlılara kötü muamelelerin yapıldığı, günü geçmiş gıdaların dağıtıldığı, sağlık koşulları açısından tehlike saçan Huzurevi idaresinin ise bizzat kendi personeli tarafından tespit edilen sorunları çözmek yerine ört bas etmeye çalışıldığı ileri sürülüyor.

Bazı iddialar resmen kan dondurucu. Öyle ki bir huzurevi sakini ayağında başlayan kaşıntı korkunç bir yaraya dönünceye kadar hastaneye sevk edilmedi. Üstüne üstlük yine iddiaya göre ihmali hastane yetkilileriyle paylaşmaması konusunda tehdit edildi.

Gelelim banyo koşullarından yaşlıların reva görüldüğü birbirinden çirkin olaylara yönelik iddialara;

YAŞLI ADAMIN VÜCUDUNDA KIRIKLAR TESPİT EDİLDİ
Tüyler ürperten iddiaya göre; huzerevi personeli Sezai U. Alzheimer hastası Ahmet Babacan’ı oda arkadaşının gözleri önünde darp etti. Yaşlı adamın gördüğü bu korkunç kötü muamelenin ardından kemiklerinde kırıklar tespit edildi. Olay yaklaşık iki ay önce yaşandı. Talihsiz adamın ailesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dayakçı personel Sezai U., olay sonrası açığa alınmak ya da görevden uzaklaştırılmak yerine, hakkında somut veri olmadığı için Çal Huzerevi’nde görevlendirildi.

BU OLAY DÜN YAŞANDI
Bir başka iddiaya göre Denizli Huzurevi sakinlerine daha henüz dün, ara öğünde son kullanma tarihi 29 Eylül 2019 olan günü geçmiş meyve suları dağıtıldı. Hem de bilerek. Toplu satın alımlarla daha önce temin edilerek depolara yerleştirilen gıdalar, son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen imha edilmek yerine huzurevinde bakılan yaşlılara dağıtılıyor. Huzurevinde dün kek ile birlikte dağıtıldığı iddia edilen meyve suyunun fotoğrafı da o iddiaları doğrular nitelikte.

CENNET Y’NİN AYAĞI NEREDEYSE KANGREN OLUYORDU
Yakın zamanda Huzurevi’nde yaşandığı iddia edilen bir başka olayda bakım altındaki Cennet Y. Ayağında kaşınma ve yanma olduğu için kurum revirine gitti. İddiaya göre geçiştirildi. Yalnız gün geçtikçe kaşıntı yerini yaraya bıraktı ve o yara iltihaba Cennet Y.’nin sol bacağının diz altını neredeyse kapladı. Yaşlı kadın acılar içinde hastaneye kaldırılınca doktorların bu zamana kadar niye gelmediğine dair soruya, “Huzurevine söyledim ama beni getirmediler” yanıtını verince refakatçi personel harekete geçti. İddiaya göre huzurevi müdürüne bilgi verdi. Bunun üzerine müdür personel telefonundan tehdit edilerek, “Eğer ihmali söylersen odanı değiştiririm” dedi. Keza Cennet Y. Aile odasında kalıyordu.

HAKKIMDAKİ SORUŞTURMALARIN NEDENİ BU!
Korkunç ve tüyleri diken diken eden çarpıcı olaylara tanıklık eden bir huzurevi çalışanı tanık olduğu her şeyi idareye bildirdi ancak kendine göre bu iğrençlikleri dile getirdiği için hakkında tam 40 ayrı tutanak tutuldu ve 13 maaş indirimi cezası verildi. Son olarak Çivril’e sürüldüğünü öğrenen Huzurevi personeli Serkan Z. Denizlihaber.com’a “Beni işten de atsalar önemi yok. Ama bu yaşlılarla ilgili bir an önce adım atılmalı” dedi.

BİR JİLETLE 35 HASTAYI TIRAŞ EDİYORLAR
Huzurevi’nde vicdanlara sığmayan olaylara tanıklık ettiğini ama hiçbirinde sessiz kalmadığını öne süren Serkan Z., “Hepsini idare ile paylaştım. Ama mobing yaşamaya başladım” dedi. Bir gün kişisel temizlikle ilgili görevlendirilen bir personelin aynı jiletle tam 35 yaşlının özel bölgelerini tıraş ettiğini söyledi. Müdüre kendisine bu olayı aktaran personele iddiaya göre tutanak tuttu.

SAÇLARINDAKİ BİTİ AİLESİ FARK ETTİ
Yine yakın zamanda bir başka skandal olay huzurevi sakini Zekiye K’nin ailesi tarafından fark edildi. Evci olarak akrabalarının yanına çıkan Zekiye K.nin saçları neredeyse bitten görülmüyordu. Aile hemen durumu Huzurevi yönetimine bildirdi. Zekiye K’nin oda arkadaşının da saçları aynı şekildeydi. Her iki yaşlıya musallat olan bitlerin önüne ilaçla mücadele ile geçilemeyince son çare saçları sıfıra vurduruldu.

EN FAZLA 5 DAKİKA BANYO YAPABİLİYORLAR
İddiaya göre Huzurevi’nde personel yetersizliği yaşlıların banyo süresini de akıl almaz sürelerde kısaltıyor. 200 civarında hastanın bir an önce banyo yaptırılması için zamanla yarıştığı öne sürülen personel, bir yaşlı için en fazla 5 dakikısını ayırıyor.

ERKEK YAŞLI İÇİN ERKEK PERSONEL İSTEDİ UYARI YEDİ
Ayrıca banyo sırasında bir başka iddiaya göre erkek ya da kadın ayrımı da gözetilmiyor. Keza erkek yaşlıları yıkamak için yeterince erkek personel olmadığını idareye bildiren Filiz B. isimli bir başka personel “Erkek personel olmadığı için erkek yaşlı yıkamak zorunda kalıyoruz” dedi. İdare erkek hasta yıkadığını söyleyen Filiz B’ye uygunsuz davranışta bulunduğu için uyarı cezası verdi.

TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN YAKARIŞ
İddialar yabana atılır cinsten değil. Uzun yıllardır huzurevinde kalan yaşlı bir kadın, yaşadıklarını, “Önceden böyle değildi. Osman Bey zamanında, bir şeyimiz var desek başımızda dört dönüyorlardı. Şimdi bir şey söylüyoruz, yüzümüze gülüyorlar. Her şey geride kaldı. Şimdi bizi dikkate alan yok. Derdimizi dinleyen yok” sözleriyle yakardı.

BAKIN O İDDİALARA NE YANIT VERDİ?
Huzerevi Müdürü Hatice Temel darp olayı ile ilgili olarak “Bizim açımızdan o konu gereği yapılarak kapandı” derken diğer iddiaların tümünü yalanladı. “Bunların hepsi yalan, gerçekle ilgili yok” diyen Temel, açıklama yapma yetkisinin olmadığının da altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_