REKLAMI GEÇ

Denizli için onurlu gün

Denizli için onurlu gün

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nün Denizli’nin onurlu günlerinin başında geldiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2012 Salı, 11:10

15 Mayıs Milli Mücadele gününün iyi anlaşılması gerektiğini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bugünün kurtuluş günü değil, onurlu bir mücadelenin başlangıç günü olduğunu belirtti. Denizli’nin kahramanlarına her zaman çıktığını belirten Zolan, ” O dönemin kahramanlarının torunları olarak bizlerde bu mutlu ve onurlu günün coşkusunu tüm kent olarak yaşıyoruz. Milli Mücadele zaferini kazandıran atalarımızın kahramanlığını, cesaretini, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişi iyi algılamak ve bu vatan için nelerin feda edildiğini, ne acılar çekildiğini gelecek kuşaklara anlatmak gerek” dedi.

Başkan Zolan, o gün milli mücadele ateşini yüreklerde hisseden Denizli insanının bu günde aynı duyguları taşıdığını belirterek, “Biz, bu direnişin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve unutulmaması için de 15 Mayıs’ı Milli Mücadele Günü olarak kutluyoruz. O dönemde yoklukta verilen mücadelenin herkes tarafından bilinmesi gerekir. Özellikle gençlerimiz, atalarının nasıl fedakarlıklarla bu ülke topraklarını korumak için canını hiçe sayıp savaştığını bilmelidir. Hayatlarını hiçe sayan atalarımızı iyi tanımamız, o insanların içindeki cevheri keşfetmemiz gerek. Denizli’nin düşman işgalinden kurtuluş günü yok. Ne mutlu ki büyük kahramanlık destanlarından daha önemli ve daha farklı bir yere sahip bir ‘Mücadele Günü’ var. Bu büyük onuru bizlere yaşatan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, saygıyla anarken, bu onurlu günün coşku içerisinde kutlanmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu