REKLAMI GEÇ

Kıbrıs gazileri gelecek ile buluşuyor

Kıbrıs gazileri gelecek ile buluşuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile PAÜ Tarih Topluluğu işbirliğinde “Kıbrıs gazileri gelecek ile buluşuyor” adlı söyleşi düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2017 Çarşamba, 15:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tarih Topluluğu tarafından “Kıbrıs gazileri gelecek ile buluşuyor” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, PAÜ Rektör Yardımcısı Rafet Kılınçarslan, TÜMGAZİDER Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Geçmişini bilemeyen toplumların geleceğe sağlam adımlarla ilerleyemeyeceklerini belirten Değirmenci, “Tarih aslında yaşanmış ibret vesikaları değildir. Tarih aynı zamanda gücümüzü ve kuvvetimizi aldığımız geçmişimizdir. Bir toplumun tarihi ile bağını kopardığında köklerini kazımış olursunuz” dedi.

Yahya Kemal’in “Kökü mazide olan atiyim” sözünü hatırlatan Değirmenci, “Yani geçmişimizi bilmeden geleceğimizi tasavvur edemeyiz. Aynı şekilde geleceğe bakmadan da mazide yaşayamayız” diye konuştu.

GAZİLER KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NI ANLATTILAR
Vali Yardımcısı Soykan ise, “Geçmişte verilen mücadelelerin gençlerimize sürekli anlatılması gerekiyor. Bu program ile Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaşanan mücadeleyi yeniden birinci ağızdan dinleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TÜMGAZİDER Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar ile yönetim kurulu üyesi Turgut Bozkurt, Cahit Erbaş, Ferhat Alkan ve Kemal Tatcı, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşanılanları gençlerle paylaştı.

Söyleşinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Ahmet Algün kahramanlık türküleri ile etkinliğe renk kattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu