REKLAMI GEÇ

Denizli, koronavirüste bahardan kışa döndü: 50 günde 6 kat arttı

Denizli, koronavirüste bahardan kışa döndü: 50 günde 6 kat arttı

Koronavirüs tablosu her geçen gün ağırlaşan Denizli’de vakalar 50 günde 6 kat arttı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre kentte son bir haftada 2 bin 236 kişinin test sonucu pozitif çıktı. Tabip Odası Başkanı Rıza Hakan Erbay, hızlı artışın nedenleri hakkında, “Kontrollü normalleşme gerçek anlamda sağlanamadı. Mutasyonlu virüsün hızlı yayılması da vaka sayılarını etkiledi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2021 Pazartesi, 13:03

Koronavirüs Denizli’de hızla yayılmaya devam ediyor. Mart ayında başlayan kontrollü normalleşme süreci yaramadı, vakalar her geçen gün katlanarak arttı. Kısmı kapanmanın başladığı son bir haftada ise vaka sayıları rekor kırdı.

Mart ayının başlarında 100 binde 38 olan vaka sayısı, geçen 50 günlük süreçte yaklaşık 6 kat artarak 100 binde 223 oldu. 1 milyon nüfuslu Denizli’de verilere göre son bir haftada 2 bin 236 kişinin testi pozitif çıktı.

ARTIŞ HIZI İZMİR VE İSTANBUL’U GEÇTİ
Türkiye’de ise durum birçok ilde Denizli’den daha korkutucu seviyelerde. Mart ayı başında açıklanan verilerde İstanbul’da 100 bin kişide 178 olan vaka sayısında bugün 920’ye ulaşıldı. İzmir’de de Mart’ta 100 binde 66 olan vaka sayısı son verilere göre 100 binde 351 olarak açıklandı. Bu süreçte vaka oranları İstanbul ve İzmir’de yaklaşık 5 kat arttı. Vaka oranı 6 kat artan Denizli’de artış hızı İstanbul ve İzmir’i geçti. Ankara’da ise Mart başında 100 binde 54 olan vaka sayısı son olarak yüz binde 534 olarak açıklandı, kentte vakalar 10 kattan fazla arttı.

MUTASYONLU VİRÜS YAYILMA HIZINDA ETKİLİ OLDU
Tabip Odası Denizli Şubesi Başkanı Prof.Dr. Rıza Hakan Erbay, vaka artış hızının nedenlerini 2 nedene bağlayarak şunları söyledi:

“Virüs Denizli’de çok hızlı yayıldı, vaka sayıları önlenemez şekilde arttı.

Bunun birinci nedeni kontrollü normalleşme sürecidir. Süreç hiçbir kente yaramadı, zaten ardından kısmı kapanmalar da geldi.

Ancak kısmı kapanmaların da tam anlamıyla etkili olduğunu söyleyemeyiz çünkü hayat devam ediyor. Özellikle iş hayatı hafta içlerinde devam ediyor ve insanlar ister istemez bir araya geliyor.

İkinci neden olarak da mutasyonlu virüsü söyleyebiliriz. Mutasyonlu virüsün yayılma hızı normaline göre daha fazla.”

‘DAHA SIKI TEDBİRLER ALINMALI’
Ülke genelinde tam kapanma için Tabip Odaları olarak gerekli yerlere taleplerini ilettiklerini belirten Erbay, vatandaşların da süreçten bıktığını belirterek, “Kısmı kapanma yetmez tam kapanma olmalı, biz yetkililere talebimizi Tabip Odaları olarak ilettik. En azından Ramazan ayı bu şekilde değerlendirilebilir. Ayrıca vatandaşlarda da bir bıkkınlık, umursamazlık ve karmaşa var. Virüs öyle bir seviyeye geldi ki bu artık vatandaşın sosyal mesafeye dikkat etmesiyle ya da maske takmasıyla önlenebilecek bir durum değil. Devletin daha sıkı tedbirler alması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu