REKLAMI GEÇ

Denizli Lisesi bahçesinde çam ağaçları kesildi

Denizli Lisesi bahçesinde çam ağaçları kesildi

Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına dönüştürülmesiyle gündemde olan Denizli Lisesi’nden kesim motoru sesleri yükseldi. Koca Mekteb’in caddeye bakan bahçesindeki üç çam ağacı kesildi. İddiaya göre, ağaçlar kuruduğu için kesildi. Ancak arşiv fotoğrafları kuruduğu iddia edilen ağaçları yeşil dokusuyla gösteriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2016 Cuma, 10:39

Çatalçeşme’de 1874 yılında Rüştiye Mektebi olarak açılan, daha sonra farklı binalarda eğitim-öğretime devam eden ve 1926-1927 döneminde bugünkü tarihi yapıların olduğu binaya kavuşan Denizli Lisesi’nde, ağaç kesimi yapıldı.

denizli-lisesi-bahcesindeki-agaclar-kesildi-1

Eğitim kurumunun Lise Caddesi’ne bakan bahçesinde bulunan üç çam ağacı, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında kesildi. Ağaçlar daha sonra kesimi yapanlar tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi amblemi bulunan bir kamyonete yüklenerek götürüldü.

KURUMUŞTU, KESİLDİ
İddiaya göre, okul idaresi bahçe düzenlemesi için bir planlama yaptı. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yapılarak, bazı ağaçlar budandı. Bahçedeki üç çam ağaçı için de rapor hazırlayan Orman Bölge Müdürlüğü, “kuruma” gerekçesiyle kesilmesi konusunda görüş bildirdi. Bu rapor Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na sunuldu. Kurul da ağaçların kesimine onay verdi. Bu onaya dayanılarak da ağaçların kesildiği ifade edildi.

denizli-lisesi-bahcesindeki-agaclar-kesildi-2

FOTOĞRAFTAKİ AĞAÇLAR YEŞİL
Ancak Denizli Lisesi’nin bahçesini gösteren ve geçen yıl çekilen fotoğraflar, kuruduğu iddia edilen ağaçları yeşil olarak gösteriyor. Bu hatırlatıldığında ise “Orman Bölge Müdürlüğü’nün raporu böyle” yanıtı verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu