REKLAMI GEÇ

77 yıllık ev yeniden doğdu

77 yıllık ev yeniden doğdu

Altıntop Mahallesi’nde Denizli Evi mimarisi tarzında 1940 yılında inşa edilen Adil Beştaş Evi, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek geleceğe kazandırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2017 Perşembe, 13:28

Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları restore ederek kentin kültürel değerleri arasına girmelerine neden olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıptop Mahallesi’ndeki 77 yıllık Adil Beştaş Evi’ni de kurtardı.

Aydın Koruma Kurulu’nun 2009 yılında tescil ettiği Adil Beştaş Evi’nin yaklaşık 6 ay önce başlayan restorasyon çalışması tamamlandı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan tescilli binanın yıpranan çatısı yenilenerek, sıvaları tamir edildi, eskiyen ahşap öğeler ise orjinaline uygun olarak montajı sağlandı. İç ve dış boyaları özgün olarak tamamlanan tarihi binanın bahçe düzenlemesi yapılırken, yapının orjinalinde bulunan süs havuzu da yenilendi.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, restorasyonu tamamlanan tarihi evde incelemede bulundu. Projede emeği geçen çalışanlara teşekkür eden Başkan Zolan, Denizli’deki kültürel ve tarihi yapıların korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

Denizli’de yıkılmaya yüz tutan bir çok tarihi yapıyı ayağa kaldırarak kente kazandırdıklarını dile getiren Başkan Zolan, “Tarihimize ve köklerimize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü geçmiş ile ne kadar sağlam bir köprü kurarsak o kadar güçlü oluruz. Toplumları bir arada tutan ve onları millet olarak geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayan ortak nokta şanlı tarihimiz. İşte bu tarihi değerlerimizi yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu