REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Belediyesi, alt yapıya 200 milyon TL harcadı

Büyükşehir Belediyesi, alt yapıya 200 milyon TL harcadı

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, alt yapı çalışmalarında finale geldiklerini söyleyerek, “Alt yapı çalışmaları için 200 milyon TL harcadık. Üst yapı ihaleleri yapıldı, 60 milyon TL’de üst yapıya harcanacak. Denizli, 100 yıl alt yapı ile ilgili sıkıntı yaşamayacak” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2017 Çarşamba, 13:23

Başkan Osman Zolan, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla Çamlık Mesireliği’nde bir araya geldi. Zolan’ın gündeminde alt yapı çalışmaları ve yaklaşan Ramazan Ayı vardı.

Kanalizasyon hatlarının yüzde 90’ı tıkanmış, içme suyu şebekesinin ömrünü tamamlamış, modern çağın çok uzağında kalmış olan Pamukkale ve Merkezefendi’nin alt yapılarında başlatılan çalışmalarda son aşamaya geldiklerini söyledi.

Zolan, “İstesek göz boyayabilir, sıcak asfaltı döker, çiçekleri ve ağaçları diker geçerdik. Ama vicdanlarımızı ve halkımızı aldatamazdık. İçme suyu borularında 15-20 tane delik vardı. Ömürlerini tamamlamıştı. İçme suyu şebekesini tamamen değiştirdik. Değiştirmesek, o suyu bırakın içmeyi elinizi bile yıkamazdınız. Çünkü dışarı sızan su sular kesildiğinde yeniden borulara giriyordu” dedi.

“ALT YAPI BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİ”
Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, kentin alt yapısında değişim olduğunu, sadece Sevindik, Aktepe, Karşıyaka, Dokuzkavaklar ve Sümer mahallelerini kapsayan bölüm kaldığını, buralarda da alt yapı çalışmalarına 2018’te başlanacağını söyledi.

Zolan, “Denizli’nin alt yapı sorununa neşteri vurduk. Gelecek 100 yılda alt yapı ile ilgili sıkıntı yaşanmayacak. Toprağın altına 200 milyon TL gömdük. Boş gibi görünen her sokakta artık yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu şebekeleri yenilendi ya da yenisi yapıldı. Bir daha buralara kazma vurulmayacak. Her yeri kazıyorlar diye bazen eleştiri alıyoruz. Bir mahalleyi kazdığımızda önce yağmur suyu şebekesi, ardından içme suyu ve son olarak kanalizasyon hattı üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmaların arasında 1-2 ay zaman geçebiliyor. Halkımız çamur ve tozdan etkilenmesin diye aralarda hemen asfalt döküyoruz. Bu durumda da, sürekli aynı yeri kazıyorlar eleştirisi alabiliyoruz” dedi.

“KANALİZASYON SİSTEMİ İFLAS ETMİŞTİ”
Osman Zolan, kanalizasyon sisteminin insan vücuduna benzediğini sözlerine ekleyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kanalizasyon hatları insan vücuduna benzer. Denizli merkezdeki kanalizasyon hatlarının yüzde 80 ve 90’ı tıkalıydı. Akış, yüzde 10’luk bölümden yapılıyordu. Eğer biz kanalizasyon için düğmeye basmasak, kanalizasyon sistemi kilitlenecekti. Masum bir yağmur yağdığında kent felç olacaktı. Teknik, akıl ve vicdanımız buna izin veremezdi. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini aldık. Kendimiz için değil millet ve gelecek nesiller için bu çalışmaları yaptık. Şimdi alt yapı çalışmalarında sona geldik, üst yapının ihaleleri tamamlandı, onay bekleniyor. Üst yapı çalışmaları için de 60 milyon TL’nin üzerinde harcamamız olacak.”

“RAMAZAN AYI HAZIRLIKLARI TAMAM”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Zolan, “Belediyemiz tüm hazırlıklarını tamamladı. Çadırda her gün 5 bin kişiye hayırseverlerimizin desteğiyle yemek verilecek. Bizde her gün farklı bir mahallede halkımızla iftar yemeği yiyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu