REKLAMI GEÇ

Rektör Bağ aşıkları ağırladı

Rektör Bağ aşıkları ağırladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı’ kapsamında Türkiye ve Türk Dünyasından Aşıklar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2017 Cuma, 09:06

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleşen ziyarete, Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Kültür Sanat Şube Müdürü Arif Duru’da katıldı. Ziyaretin başında, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı doğaçlamalarla selamlayan aşıklar, aşıklık kültüründen örnekler verdi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, aşıklık kültürünün Orta Asya’dan bugüne kültürel mirasımızın önemli noktalarından biri olduğunu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi olarak bilimin ışığında kültürel mirasa sahip çıkma adına ellerinden gelen katkıyı sağlamayı ilke edindiklerini belirten Prof. Dr. Hüseyin Bağ, aşıklık kültürünün yaşatılmasında emeği geçen sanatçılara teşekkürlerini iletti. Rektör Prof. Dr. Bağ, aşıkların duygu ve düşüncelerini bu yolla ifade ettiklerini dile getirirken, yaşatılan bu geleneğin gençlerle buluşmasının âşıklık kültürünün ileriki nesillere aktarılmasında önemli olduğuna dikkat çekti.

Başkan Hüdaverdi Otaklı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederken, aşıklık kültürünün kaleme alındığı kitap hediye etti.

KONSER VERDİLER
Ziyaretin ardından Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte aşıklardan Hüseyin Sümmani, Ebubekir Zamani ve Nargile Mehdiyevaakademisyen ve öğrencilere konser verdi.

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte aşık geleneği ile ilgili bilgiler verildi. Aşıkların atışması ise öğrenciler tarafından büyük alkış aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu