REKLAMI GEÇ

Pekmez şerbeti içip, yola çıktılar

Pekmez şerbeti içip, yola çıktılar

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü için Çal’dan start verildi. Türküler ve oyunlar eşliğinde başlayan yürüyüş öncesi, dağcılara Çal Pekmezi’nden yapılmış şerbet ikram edildi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal insan yapısıyla, kültür yapısıyla, millet ve vatan sevgisiyle Atatürk sevgisiyle ön plana çıkmış ülkenin düşmandan korunmasında çok büyük öncüler yapmıştır. Şimdi de dağcılara ev sahipliği yapıyor. Bu yürüyüş her geçen zaman daha da çok kirlenen Büyük Menderes Nehri’nin de kurtulmasına vesile olsun” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2017 Perşembe, 15:10

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından onaylanan etkinlik için, kent merkezinden 80 ve Denizli dışından 320 kişilik kontenjan belirlenmesine rağmen Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü’ne talep fazla oldu. Yürüyüş 450 kişiyle sınırlı tutuldu. Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü için Çal’dan start verildi. Çal Belediyesi önünde dağcılara Çal Pekmezi’nden yapılan şerbet, ikram çeşmesinden ikram edildi. Dağcılar türküler eşliğinde oynadı, Çal’da unutulmaz anlar yaşadı.

Bugün Çal’dan başlayan yürüyüş üç gün sürecek. 75 kilometrelik parkurun ilk etabında Çal’ın Bahadınlar Mahallesi yakınındaki Apollan Lairbenos Tapınağı görüldü. Adıgüzeller Barajı üst kısmında kamp kuruldu. Yürüyüşün ikinci gününde yarın (Cuma) Kabalar ve Dağmarmara mahalleleri üzerinden Gözler’e gidilecek. Gözler’den Güney Şelalesi’ne yürünecek.

“VATAN TOPRAKLARI TEMİZ KALSIN”
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü’ne katılanları Çal’da ağırlayan Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal insan ve kültür yapısıyla, millet ve vatan sevgisiyle Atatürk sevgisiyle ön plana çıkmış ülkenin düşmandan korunmasında çok büyük öncüler yapmıştır. Bugün başlayan yürüyüşünde her geçen gün kirlenen Büyük Menderes Nehri ile etrafımızdaki tüm tatlı su kaynaklarının korunmasına, vatan topraklarının ve havamızın temiz kalmasına vesile olmasını diliyorum. Bugün bu meydanda yürüyüş için toplandık. Dün ise, vatanın kurtulmasında Çal Müftüsü Ahmet İzzet önderliğinde bu meydanda 14 bin kişi toplanıp ‘eğer bu yoldan geri dönersek katlimiz vaciptir’ diye imzasını ortaya koyan ve cepheye koşan bir halkın temsilcileriyiz. Dünya’nın kabul ettiği, Ressam İbrahim Çallı bu topraklardan çıktı. Şarap Tanrısının doğduğu topraklar olduğuna inanılan Çal, dünyada ilk tiyatronun da kurulduğu yerdir. Bölgemizi turizme açmamız gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

“TURİZM LOKOMOTİFİNE VAGON EKLENDİ”
Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü Koordinatörü Ali Yollu, ilk kez yürüyüşün düzenlendiğini hatırlattı, “Bu organizasyonda karşılıksız destekleriyle doğa sporu yapanlara katkıda bulunan ve dolayısıyla bölgelerinin tanınmasına yaptıkları katkıları için Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a teşekkür ediyorum.

Bu çalışma ile Denizli’nin turizm lokomotifine bir vagon daha eklediğimizi düşünüyorum. Bir çok yerde yürüdük. Bu yolun farkı; bir sponsorla yapılmadı bu yürüyüş. Emekle yapıldı, gönüllülükle yapıldı, avukatımız, hakimimiz, doktorumuz, muhasebecimiz herkes burada Çal’ı gezdi, herkes burada boya yaptı ve belediyelerimiz bize destek verdi. Bizlere en çok inanan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ilk günden beri yanımızdaydı. Hatta rehberliğimizi üstlendi. O’na sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu