REKLAMI GEÇ

Denizli protokolü Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Denizli protokolü Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle Denizli Protokolü kutlama açıklamaları yaptı. Yapılan tüm açıklamalarda ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetin ışığında yürümeye devam edileceği yönünde mesajlar verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2018 Pazartesi, 10:22

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle verilen protokol mesajları şöyle;

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
T”ürk Milletinin tarih sahnesinde yeniden varoluşunun sembolü ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur. Cumhuriyet’e uzanan yolun her safhasında, eşsiz kahramanlık destanları yazılmış; Aziz Milletimiz, medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara, ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir gururla haykırmıştır. Cumhuriyetimizin bize kazandırdıkları, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması, tüm dünyanın örnek aldığı bir başarı ve onur tablosudur. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet konumundadır. Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli engeller çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir. Sevgili Gençler, Server Gazilerin, Merkez Efendilerin, Ahmet Hulusi Efendilerin evlatları olan sizler, Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Bununla birlikte bilim ve teknoloji yarışının hızla sürüp gittiği dünyamızda Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği siz gençlere düşen görevin, tarihine, vatanına ve öz değerlerine, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olduğunu da asla unutmamalısınız.

Büyük Önder Atatürk, sizlere güvenini; “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk Milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlâtlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” sözleriyle ifade etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Büyük Türk Milletinin ve Denizlili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

CAHİT ÖZKAN (AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ)
“Şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası olan, Cumhuriyetin ilanının 95’inci sene-i devriyesini kutluyorum. Bu vesileyle bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yad ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Türk milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. “Bağımsızlık karakteri” olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyorum. Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin 95.’inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI)
Cumhuriyetin ilanın 95. yıl dönümünde; ileri görüşlülüğü, cesareti, ulusların kaderini değiştirecek kararlı adımları ve dünyaya örnek liderliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve özlemle anıyoruz. Yoksul ve yorgun Anadolu halkına güvenerek, tüm zorluklara karşı mücadeleyi örgütleyerek Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Atatürk, yoktan var edilen bir ülkenin yönetim şeklinin Cumhuriyet olmasını sağlayarak bizlere en büyük armağanı verdi. Bizler, Cumhuriyetin emanetçileriyiz. Bağımsızlık ateşinin yakıldığı, aydınlanma devriminin başladığı günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmak, yönetim şeklini değiştirmek, ülkeyi karanlığa sürüklemek ve muhafazakar bir toplumu inşa etmek isteyenlerin var olduğunu, zaman geçse de bu zavallı isteklerinden vazgeçmediklerini, kılık değiştirdiklerini, takiyyeyle insanımızı aldatmaya uğraştıklarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden emanetimize güçlü bir şekilde sahip çıkıyoruz. Her türlü saldırıya, yıpratmaya, yok etme adımına karşı dimdik ayaktayız, mücadele edeceğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Cumhuriyet rejiminden rahatsızlıklarını gizleyemeyenlerin halkımızın sınırlarını zorlamak, yeni bir gelecek inşa etmeye teşebbüs etmek, devlet gelenek ve işleyişini yok saymak gafletine düştüğü bugünlerde, haklı itirazımızı yüksek sesle haykırıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümünü Başkent Ankara’da kutlamak yerine, İstanbul’da adını dahi koyamadıkları yeni havalimanı açılışıyla kutlamayı planlamak kendi varlıklarını, varoluşlarını borçlu oldukları Cumhuriyeti yok sayma gafletidir. Anadolu’nun topyekün kurtuluş mücadelesi verdiği, İstanbul’u düşmana teslim eden Osmanlı yöneticilerinin ise işgalcilerle işbirliği yaptığı, kaçarak ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı ve bağımsız bir devletin temellerinin Anadolu’da atıldığı unutulmamalıdır. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezi İNŞAAT olamaz. AKP Genel Başkanı’nın heveslerinin, boş hayallerinin, ülkeyi beton ve inşaata teslim eden çaresizliğinin dışavurumu olan Yeni Havalimanı; isim tartışmaları, işçi hakları ihlalleri, doğaya verdiği zarar, kamuya mal edilen maliyet ve borç yükü ile anılacaktır. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının coşkusunu fırsatçılığa çevirmekten utanmayan yöneticiler ise tarih sayfalarında bu zavallı girişimleriyle yerini alacaktır. Ülkemizi sürükledikleri uçuruma, dünya ülkeleri arasında saygınlığımızı düşürmelerine, her türlü fırsatçılıklarına karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucu kollayıcı başı dik yurttaşları olarak var olmaya ve var etmeye, Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler sokakta olacağız, fener alaylarında kol kola duracağız. Bizler 95 yıldan bugüne her zaman olduğu gibi gururla, coşkuyla, bir arada Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız.”

YASİN ÖZTÜRK (İYİ PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
Bugün zorlu ve tarihte asla unutulmayacak mücadeleler sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümünü kutluyoruz. Kurucu Cumhurbaşkanımız Aziz Atatürk’ün de 10. Yıl Nutku’nda belirttiği üzere “29 Ekim en büyük bayramımızdır“ Kurtuluş Savaşı’nın fikir cephaneleri olan kongrelerde Ulu Önderimizin “ tek bir egemenlik vardır, o da Milli Egemenliktir . Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır “ sözünden hareketle 23 Nisan 1920’de Gazi Meclis’imizin açılışının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına 5 kala omuzlarımızdaki sorumluluğun çok daha ağır olduğunun farkındayız. Bir yandan iç ve dış düşmanlar ile mücadele ederken diğer yandan da yüz yıllardır süren Türk Devlet geleneğinden bihaber bir hükümetin anlamsız uygulamaları ile mücadele ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti’nin Ankara olduğunu bilmez gibi yandaş müteahhit şantiyelerinde gösteri ile açılışın içinde bayram kutlamaya çalışan bu zihniyete İYİ Parti olarak cevabımızı 1. Meclis’ten vereceğiz. Siz yine açılışınızı yapın ama iyi bilin ki 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nun adresi Başkent Ankara’dır. Milletimizin bu gayri ciddi tavırlara en kısa zamanda gereken cevabı vereceğinden eminiz. Bu vesileyle Yüce Milletimizin Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor , başta Denizlili hemşerilerim olmak üzere tüm halkımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Binlerce yıldır bu topraklarda ecdadımızın bizlere bıraktığı eserler içerisinde en kıymetlisi şüphesiz bu vatandır. Bu toprakların vatan olarak adlandırıldığı ilk günden itibaren bağımsızlığı için hiç düşünmeden canını veren bir milletin ferdi olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bizler de dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, 100. yıldönümüne giden yolda; büyüyen ekonomisi, eğitim, sağlık ve teknoloji gibi her alanda yaptığı atılımlarla dünyanın yükselen güçleri arasındaki yerini aldı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında da ilk günkü heyecan ve coşkuyla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için canla başla çalışıyoruz. Bu vesilelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarına, milli mücadelemizin kahramanlarına, bu kutsal vatanın bağımsızlığı uğruna kanını döken tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum:”

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ (PAÜ REKTÖRÜ)
“Bizler, tarihte daima hür yaşamış ve esarete asla boyun eğmemiş bir milletin torunları olarak, zorlu mücadelelerin üstesinden bir ve beraber olmanın gücüyle ‘Türk Millet’i olmayı başarmış bir toplumuz. Bizleri Türk, milletimizi de ‘Türk Milleti’ yapan atalarımızdan bizlere yadigâr bu ortak değeri, nesilden nesile taşımanın, bugünlere getirmenin onuru ile bu değeri yarınlarda yaşatmanın gayesi içinde de durmadan ve yılmadan çalışmaktayız. İstiklal ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkan, kazandığı zaferle emsalsiz bir kahramanlık destanı yazarak adını tarihin altın sayfalarına yazdırmış Türk Milleti; 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde milletçe kurmuştur. 95. yılını kutladığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir, erdemdir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’’ sözünden hareketle Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak; daima bu bilinç ve gaye içinde, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

AV. MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BARO BAŞKANI)
“Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal onuru 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95’ncü yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Onurlu bir yaşamı seçen Türk milletimiz Cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacak, yüceltecek ve yüzyıllar boyu bu gururla kutlamaya devam edecektir. 29 Ekim 1923 Türk Milleti’nin karanlıktan aydınlığa çıkma tarihidir. O gün milli egemenlik ve bağımsızlığımız, çağdaş bir hukuk devleti olmamız hayalden gerçeğe dönüşmüştür. Türk Ulusunun birlik ve beraberliğinin temeli Kurtuluş Savaşımıza, Türkiye Cumhuriyetinin Laik ve Demokratik yapısı Cumhuriyetimize dayanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün padişahlığı ve halifeliği kaldırarak yerine Ulus egemenliğine dayanan cumhuriyeti ilan etmesi ülkemiz demokratik sisteminin başlangıcı olmuştur. Sonrasında Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında ilerleyen ülkemiz, çağdaşlaşma, ekonomik, sosyal ve hukuksal açılardan önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer alanlarda elde edilen başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandırmayı da aynı kararlılıkla sürdürecektir. Çağdaş uygarlık hedefimize yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini oluşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyoruz.”

HASAN AKGÜN (İYİ PARTİ İL BAŞKANI)
“Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde Türk milletinin kenetlenmesiyle yürütülen, üstün gayret ve fedakârlıklarla dolu Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Bu önemli günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve gözlerini kırpmadan kendilerini vatan için feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.”

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 95 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır. 1919’da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, 15 Temmuz sürecinde ve bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyete sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere Vatanımızın Bağımsızlığı ve Bütünlüğü Uğruna Canlarını Veren Tüm Şehitlerimizi Saygıyla, Rahmetle ve Minnetle Yad Ediyoruz.”

UĞUR ERDOĞAN (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)
“Orta Asya’nın steplerinden yola çıkarak asırlarca cihana hükmeden bir imparatorluk haline gelen kahraman milletimiz, yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşını kazandıktan sonra Cumhuriyet’i ilan ederek, küllerinden yeniden doğmuştur. Yılmaz gençliğimiz, ‘Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz… Cumhuriyet’i biz kurduk; O’nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz!’ diyen Ata’sının gösterdiği hedef doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni geleceğe taşıyacak ve payidar kılacaktır. Vatanı uğruna kanlarını döken şehit ve gazilerimiz sayesinde, yok olmaya yüz tutmuş bir millet, son anda küllerinden yeniden doğdu. Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bilip, tarihi kahramanlıklarla dolu ecdadından ve O’nun insanlık tarihine yazdığı eşsiz destandan aldığı güçle (Bağımsızlık benim karakterimdir!) diyen Atatürk’ün önderliğinde kenetlenen aziz milletimiz, tüm dünyanın ibretle izlediği Kurtuluşu Savaşı’nda kazandığı zaferi, diğer ülkelere Cumhuriyet gibi bir erdemle duyurdu. İnsanlık tarihine Türk Milleti adına altın harflerle yazılan bağımsızlık mücadelemiz, Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandırıldı. Ancak, daha sonra da; kayıtsız ve şartsız milletimizin iradesinde olan bağımsızlığına, darbe ya da tahakkümle, el koymak isteyenler çıktı… İçte ve dıştaki bu şer güçler, en son 15 Temmuz’da olduğu gibi, her seferinde bizzat milletin kendisinden gereken cevabı aldı! Kahraman ecdadımızın kurduğu ve onlarca yıl yaşattığı Cumhuriyet’i, onlardan sonra gelenler de her türlü siyasi ve ekonomik hile, baskı ve zorlamaya rağmen ayakta tuttu! Kanı ve canı pahasına, inancının ve egemenliğinin nişanesi bildiği al bayrağı, vatanı ve Cumhuriyet’ine el sürdürmedi. Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak, her zaman aynı bilinçle hareket ettik; milli sorumluluğumuzdan kaçmadık. Tüm gücümüzle, Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak için çaba sarf ettik; ediyoruz. Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi yarınlara daha güçlü taşıyabilmek için çalışmaya ve üretmeye, böylelikle insanımıza ve ekonomimize katkı sağlamaya devam ediyoruz! İşte bu düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimiz ile gazi ve şehitlerimizin yakınlarına, şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin, cumhurun daha nice 95’inci kuruluş yıl dönümlerini kutladığı günler görmesine de duacıyız.”

YUSUF GARİP (BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Türk milletinin en değerli varlığı, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyetidir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlüğümüzün nişanesi olan al bayrağımızın dalgalanması ve devletimizin bekası uğruna Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm dinamikleriyle mücadele eden şanlı ecdadımız, Orta Asya’dan Avrupa’ya sıralanan kahramanlık destanlarına bir yenisini ekleyerek Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış ve bu büyük zaferi Cumhuriyet’le taçlandırmıştır. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde hesap yapan şer mihraklarının bütün karanlık planları, Türk’ün çelik iradesi karşısında yerle bir olmaktan öteye gidemeyecektir. Atalarımızın mirası olan kutlu vatanın, yıkılmaz Cumhuriyet’in, şanlı al bayrağın manevi yükümlülüğü hepimizin omuzlarındadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yad ediyor, Denizli halkının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Biz de, O’nun vasiyetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz. Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet’in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet’le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur. Laiklik ilkesinin benimsenmesi, din ve dünya işlerini ayırarak toplumu ve devleti çağdaş bir kimliğe kavuşturmuş, özgürlükler ve demokrasi güvenceye alınmıştır. Siyasal rejimle birlikte, hukuk ve eğitim sistemleri de lâikleştirilmiştir. Yurttaşlarımız, lâik rejim sayesinde inancını özgürce yaşamaktadır. Yüce Atatürk, “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözüyle izlenmesi gereken yolu göstermiştir. Ancak bugün Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hala hazmedemeyenlerin olduğu açıktır. Bizler, tüm şartlar aleyhe olmasına rağmen o karanlık tablodan şanlı bir direniş filizlendirerek, bir ulus, bir vatan, bir Cumhuriyet şahlandıranların devamıyız. O yüzden herkes bilsin ki; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, eğitimin de ülkenin de geriye düşmesine geçit vermeyecek, Cumhuriyet’in ve değerlerinin sonuna kadar bekçisi olacağız!”

NİHAT ÇETİN (ADD DENİZLİ ŞUBESİ BAŞKANI)
“Değerli Atatürkçüler; Cumhuriyet ve Devrimler; toplumun derinliklerine nüfuz etmiş olan ve Atatürk’le bütünleşen Türk ulusunun kendi eseridir. Açıktan yıkım çabalarına karşı, hala kendi eserini sahiplenmekte ve direnmekte kararlı büyük bir halk kitlesi bulunmaktadır. Bu durum, hala umutlu olmamızın önemli bir nedenidir. Nasıl 1923’te yırtıp atmışsak Sevr’i, BOP Haritası’nı da yırtıp atacağımız günler yakındır. Biz Atatürkçüler; söz konusu vatansa hepimiz genç oluruz, hepimiz kahraman. Bu nedenle “bu ahval ve şerait içinde dahi görevimizin” bilincindeyiz. Ve daima genciz, daima güçlüyüz.
Ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!YAŞASIN ATATÜRK CUMHURİYETİ!”

HAMDİ HELVACILAR (MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünde şehitlerimizin yaşayan canlı temsilcileri olan Muharip Gaziler olarak halkımızın, Şehit yakınlarının, tüm muharip, malul Gazi ve yakınlarının cumhuriyet bayramını kutlarız. Halkımızı bayram sabahı çocuklarıyla birlikte elinde bayraklarla coşkulu bir şekilde bizleri desteklemeleri bayramı hep birlikte kutlamamız en büyük dileğimizdir. 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 13:00’te Atatürk anıtına çelenk koyma ve saygı duruşu olacaktır. 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 10:30’da tüm halkımızı Valilik önüne bekliyoruz. Feyiz milletindir benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük ATATÜRK izindeyiz, rahat uyu. Aziz Şehitlerimize ve hayatını kaybeden Gazilerimize Allah’tan rahmet, tüm Gazilerimize saadetler dileğimizle saygıyla selamlıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu