REKLAMI GEÇ

Denizli Protokolü korona denetiminde

Denizli Protokolü korona denetiminde

İçişleri Bakanlığı tarafından “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” mottosuyla 81 ilde başlatılan koronavirüs (COVİD-19) denetimleri sürüyor. Vali Ali Fuat Atik ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Delikliçınar bölgesindeki esnafları gezdi, vatandaşlara hijyen maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2020 Salı, 13:35

İçişleri Bakanlığı’nı “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” mottosuyla 81 ilde başlatılan koronavirüs denetimleri devam ediyor.

Sabah saatlerinde Delikliçınar’da başlayan denetime Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve beraberindekiler katıldı.

Sokak sokak gezip vatandaşlara salgınla mücadele yapılması gerekenleri anlattılar, sokakta maskesiz gezen vatandaşlara Vali Atik ve Başkan Zolan tarafından tek tek maske verildi.

VALİ ATİK BERBER KOLTUĞUNDA
Vali Ali Fuat Atik zaman zaman şaşırtan sorular yöneltti. Vali Atik bazı berberlere girdi ve sakal tıraşı olmak istediğini söyledi. Berberlerden bazıları yasak olduğu için sakal tıraşı yapmadıklarını söylerken, bazıları kabul etti. Berber koltuğuna oturan Vali Atik, berberden gelen müşterilere ne gibi önlemler aldığını uygulamalı olarak göstermesini istedi. Berberlerin yanlış uygulama yaptıkları durumlarda Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ten doğrusunu anlatmasını istedi.

VALİ ATİK ‘DENİZLİ KURALLARI ÖNEMSEMİŞ’
Denetimde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ali Fuat Atik, Denizli’de kurallara büyük ölçüde uyulduğunu belirtti. Vali Atik, “Vatandaşlarımızın kurallara büyük ölçüde uyuduğunu gördük. Esnafları lokantaları ziyaret ettik. Uygulamalı olarak pratik yaptık. Denizli’nin kuralları önemsediğini gördük. Tek çözüm sosyal mesafe, hijyen ve maskedir. Bunu hep birlikte aşacağız. Alınan kararların titizlikle uygulandığını bugün de gördük tekrar kısıtlamaların gelmemesi için bunları titizlikle sürdürmemiz lazım. hep birlikte kurallara uyacağız. Habersiz denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu.

BAŞKAN ZOLAN: VATANDAŞLARIMIZ İLK GÜNDEN BERİ EN HASSAS BİÇİMDE UYUM GÖSTERDİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vatandaşların ilk günden beri büyük hassaslıkla kurallara özen gösterdiğini söyledi. Başkan Zolan, “Salgının önüne geçmek için alınmış olan önlemler var bunla ilgili kuralları vatandaşlarımıza duyurduk. Vatandaşlarımız ilk günden beri en hassas biçimde uyum gösterdi. Bazen bitti diye rehavete kapılabiliyor onun için sahada kuralların uyulup uyulmadığı noktasında vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. İstiyoruz ki dükkanlarımız kapatılmasın yeniden kısıtlamalar gelmesin onun gerekli uyarıları yapıyoruz. Üst seviyede uyulduğunu gördük. Bunun sonuçlarını da alıyoruz. Topyekun el ele kol kola vererek salgını yeneceğiz. Tüm vatandaşlara hassasiyetleri için teşekkür ederiz” dedi.

Geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri kentin bir çok bölgesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu