REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden Engelliler Günü mesajı: “Engelleri birlikte aşalım”

Denizli protokolünden Engelliler Günü mesajı: “Engelleri birlikte aşalım”

Bugün Dünya Engelliler Günü. Engelli bireylerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler’in aldığı kararın 26. yılı. Ancak günümüzde engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarından eşit ölçüde yararlandığını söyleyebilmek olası değil.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2018 Pazartesi, 10:10

Böyle bir günün 26. yıldönümünde Denizli protokolü, yaptıkları açıklamalarla engellilere mesajlar verdi. Mesajlarda, yapılanlar ve yapılmak istenenlere değinilerek şöyle denildi:

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
“Engellilerin yaşadıkları sorunlar; yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırarak geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu ve özel kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın işbirliği içinde hareket etmeleri gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok mucizesine şahit oluyor onların yaşama sevinciyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin bu azim ve özgüvenleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir. Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Başarılı insan, yaşama azmini yitirmeyen ve kendisiyle barışık olan kişidir. Hayatta başarıya ulaşmada hiçbir şeyin engel teşkil etmeyeceği düşüncesiyle engelli vatandaşlarımızı kararlılıklarını yitirmeden amaçlarına ulaşmak için daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle de herkese örnek olmaya davet ediyorum.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“3 Aralık ‘Uluslararası Engelliler Günü’, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya nüfusunun çok büyük bir kısmını oluşturan engellilerin sorunlarının belirlenerek çözüme kavuşturulmasını, engellilerin yaşamlarına ilişkin farkındalığın artırılmasını amaçlayan bir gündür. Ancak ülkemizde ve ilimizde düzenlenen faaliyetler, etkinlikler ile yaşanan sorunlar gündeme getirilse dahi, gereken kamusal ve toplumsal çözümler için harekete geçilememektedir. Yaşanan sorunların çözümüne yönelik bir takım olumlu adımlar atılmasına rağmen engellilerin kamusal ve özel yaşam alanlarına erişiminin önündeki engeller kaldırılamamış, yapılması gereken mimari düzenlemeler ile fiziksel koşullar engelliler için tam olarak erişilebilir hale maalesef getirilememiştir. Sadece sorunlar, fiziki koşullarla da sınırlı değildir. Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanması, kültür, sanat ve spor alanlarında ve toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için başta devlet olmak üzere, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin desteğiyle mümkündür. Her şeye rağmen bütün engelleri aşma azmine ve kararlılığına sahip, sınırlı ve bencil zihinlerde ‘engelli’den öte; ‘engellenen’ kardeşlerimize ve meslektaşlarımıza, zihinlerdeki engellerin kalktığı, diğer yurttaşlarla eşit koşullarda haklarını kullanmaları için Denizli Barosu olarak gerekli katkıyı sağlayacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla sunarız.”

MAHİR AKBABA (CHP İL BAŞKANI)
Dünya Engelliler Gününün kutlandığı bu günde, engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılmasını istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi, çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan her türlü hak ve özgürlüklerden eşit olarak yararlandırılmalarını istiyoruz. Yerel yönetimlerin bu kardeşlerimize iş vererek kendi ihtiyaçlarını karşılar hale getirilmelerini de istiyoruz. Sosyal Belediyeciliğin gereğinin bu olduğuna inanıyoruz. Engelli kardeşlerimize saygı ve sevgimizi yılda bir gün anarak değil, ancak topluma kazandırarak göstermeliyiz. Engel onların bedeninde, görünümünde değil bizlerin ruhunda ve gözündedir. Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyorum.”

CAFER BİRTÜRK (MHP İL BAŞKANI)
”Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir farkındalık günüdür. Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardım etmek hepimiz için toplumsal bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam temennimle kendilerini en derin duygularla sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

HASAN AKGÜN (İYİ PARTİ İL BAŞKANI)
“Bugün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece engellilerin değil, hepimizin sorunudur. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli ‘engeller’ ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip, yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumlulukları vardır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorunudur. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için hep birlikte tüm kurumlarla ve hayırsever vatandaşlarla işbirliği içerisinde, elbirliği ile çalışmalıyız. Engellilerin toplumla uyum içerisinde yaşamaları için sosyal hayatta yaşadıkları zorluklara birlikte çözüm üretmeli, bu zorlukları sadece prosedür yerine getirme çabasından vaz geçerek aşmalıyız. Yapılan tüm çalışmalar gerçekte, hayatın içinde yaşarken engellerini hissetmeme noktasında olmalı ve o canların günlük yaşamlarında önlerine çıkan engellerin ne kadarını yok edebiliyoruz kaygısı taşımalı. Sosyal hayatta hiç kimse engelli adayı olduğunu unutmadan ve o vatandaşlarımızın yaşadıkları zorluklar için empati kurarak, çözümleri birlikte üretmeliyiz”

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar hepimizin ortak sorunudur ve Her insan, bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli hayat sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve tüm imkanlardan eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız Ak Parti iktidarının ilk günlerinden bu yana devam etmektedir. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımıza; sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum. AK Parti olarak hizmetlerimizi, engelli vatandaşların da kolayca istifade edebileceği şekilde planlıyoruz. Yaptığımız saha çalışmalarında birinci önceliğimiz dezavantajlı grupların rahatlığını sağlamaktır. Kaldırım, yol, piknik alanı gibi yerlerdeki çalışmalarda yerel yöneticilerimiz bu standartlara çok büyük önem vermektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_