REKLAMI GEÇ

Protokolden gaziler günü mesajları

Protokolden gaziler günü mesajları

Denizli protokolü, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı, vatan savunmasında görev alan kahramanları andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2021 Pazar, 09:53

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanının verilişinin yıldönümü kutlanıyor. Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazileri andı.

İşte o mesajlar:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

“Vatan için can verme şuuruyla yola çıkıp şehadeti göze alan, nasibine de yaşarken alınabilecek en büyük paye; ‘Gazilik’ unvanını taşımaya hak kazanan şanlı tarihimizin yaşayan anıtları, Gazilerimizin “Gaziler Günü”nü sevgi ve hürmetle anmanın büyük gururu içesindeyiz.

Ülkemizin medarı iftiharı, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan en büyük efsanelerimiz olan siz kıymetli Gazilerimiz var oldukça devletimizin birliği ve bütünlüğü her daim baki kalmaya devam edecektir.

Gücünü şanlı tarihindeki birlik ve beraberlik bilincinden alan milletimizin, geçmişten geleceğe ulvi değerler etrafında oluşturduğu kenetlenme ile her türlü badireyi aştığı gibi bundan sonra da karşılaşabileceği tüm olumsuzlukları bu bilinç ve kararlıkla olduğu sürece en doğru şekilde aşacağına yürekten inanıyorum.

Gazilik, nesiller boyu taşınacak en büyük onurdur. Devletimizin bekasını, korumak ve bu cennet vatanı savunmak adına en güç koşullar altında canlarını ortaya koyan, sonsuzluk yolculuğuna çıkmış Kahraman Gazilerimizi ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. “Vatan sevdası ile bu topraklar için şahadete niyet ettik, Gazilikle onurlandık.” diyen toprağı vatan, bizi ulus yapan, ülkemizin sönmeyen meşaleleri kıymetli Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Saygı ve minnetle.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Şehitlik ve gazilik, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardan biridir. Bu kutsal topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın vesilesi olan gazilerimiz ve şehitlerimiz aziz milletimizin kalbinde her zaman var olacaktır. Cennet vatanımız bizlere gazilerimizin ve şehitlerimizin en büyük emanetidir. Bizler de tıpkı şehit ve gazilerimiz gibi bu kutsal emanete sahip çıkarak gelecek nesillerimize daha güzel bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle mukaddes vatanımızı kanlarıyla sulayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal rütbesi” ve “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

Bu vatan için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimizin gönlümüzdeki yeri daima en yüksek mertebedir. Türk Milleti tarihi boyunca büyük ve zorlu mücadelelerin ardından şanlı zaferlere imza atmış, ay yıldızlı al bayrağımız ilelebet göklerdeki yerini almıştır. Canını vatan, millet, bayrak uğruna hiçe sayan nice şehit ve gazilerimizin onurlu mücadelesi sonunda vatan topraklarımızda huzurla yaşamaktayız. Kahraman Türk Evlatları dün olduğu gibi bugün de, vatanının bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını feda etmekten çekinmemektedir. En yakın örneğini 2016 yılındaki hain darbe girişiminde gördük. Kanlı hain 15 Temmuz gecesini, aydınlık sabaha kavuşturan, devletine, milletinin bağımsızlığına, bütünlüğüne kasteden düşmanlarla kahramanca mücadele eden şehit ve gazilerimize de çok şey borçluyuz. Bu millet gazi bir millettir. Devleti, milleti, vatanı uğruna gerektiğinde yine yeniden Şehit ve Gazi vermekten kaçınmayacak Türk Milleti, şehit ve gazilerinin anısını her zaman saygıyla taze tutmasını bilecektir. Bu düşüncelerle, vatan topraklarımızı canı pahasına koruyan tüm kahramanlarımızı şükranla yâd ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı verilişinin yıl dönümünü ve tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)

“Güzel yurdumuz üzerinde Atatürk öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Ölümsüz Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir. Bağımsızlık mücadelemizin ve Kurtuluş Savaşı’nın Baş Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 100’üncü yıldönümü. Onu ve bu vatan uğruna gazi olmuş tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle andığımız 19 Eylül’ün gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günün, ulusumuzca, yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak anılması, bizlere büyük kahramanlara karşı olan vefa borcu ve şükranlarımızı bir nebze de olsa sunma olanağı tanımıştır.

Gazilerimiz, yüce Türk Ulusu’nun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmişler, yurtseverlikleriyle örnek olmuşlardır. Türk Ulusu, şehit ve gazilerini her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı duymaktadır. 100 yıl önce olduğu gibi bu gün de kahramanca vatanını korumak için canını veren şehitlerimize ve gazilerimize her gün bir yenisi ekleniyor. Şehitlerimizi minnetle andığımız, gazilerimizi şükranla kucakladığımız bu günde halkımızın birlik ve beraberliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinde ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağını kararlılıkla bir kez daha vurguluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşında, yurt içinde ve yurt dışında savaşmış, terörle mücadelede görev almış tüm şehitlerimizi saygıyla gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu