REKLAMI GEÇ

Protokolden Kadir Gecesi mesajları

Protokolden Kadir Gecesi mesajları

Denizli protokolü, yayınladıkları mesajlarla Kadir Gecesi’ni kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2020 Salı, 10:43

Denizli protokolü, yayınladıkları mesajlarda şu görüşlere yer verdi:

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“On bir ayın sultanı mübarek ramazan ayımızın son günlerine yaklaşmanın hüznünü, Kadir Gecemizin rahmeti ve bereketine ulaşmanın da sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim indirilmiştir. Bu mübarek gecenin manevi iklimi ile dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma hissiyatlarımızın tavan yaptığı, gönül dünyamızın aydınlandığı, tüm müminlerin gönüllerinin coştuğu, Yüce Mevla’ya açılan ellerin boş dönmediği gecenin feyzinden hep birlikte faydalanalım. Kuran’ın nazil olduğu bin aydan daha hayırlı bu gecenin İslam alemi ve bütün insanlığa hayır bereket ve huzur getirmesini dileyen Başkan Osman Zolan, “Kadir Gecesi’nde yapacağımız dualarda Cenab-ı Hak’tan yaşanan salgının durmasını, yaşanan zulümlerin son bulmasını, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olmasını dileyelim. Kadir Gecemiz mübarek olsun, gönüllerimiz şefkat ve rahmetle dolsun. Bu gecenin önemini layıkıyla idrak etmek, hepimize nasip olsun. Bu vesilelerle tüm hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı kılınan, yapılan duaların kabul edildiği Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu manevi anlamı yüksek olan günler bizlere, birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve paylaşmanın pekişmesi için verilen fırsatlardır. Rahmet ve merhamet kapılarının sonsuza kadar açıldığı bu mübarek geceyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Ramazan ayı ve Kadir Gecesi ile pekişen manevi güzelliklerimizin, sevginin, saygının ve hoşgörünün toplumsal huzur içerisinde artmasını temenni ediyor, yeryüzünde barışın ve adaletin egemen olduğu huzur dolu bir dünyada diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Merkezefendililerin, Denizlililerin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan bu mübarek gece tüm halkımıza hayırlar getirsin. Kadir Gecesi maneviyatı yüksek bir gecedir. Şükürler olsun ki rabbimize bir Kadir Gecesi’ne daha ulaştık. İslam aleminde bu mübarek gecede yapılan ibadetler, hayırlar ve duaların kabul olduğuna inanılır. Bu yıl yaşanan koronavirüs pandemisi nedeniyle Kadir Gecesi’ni önceki yıllarda olduğu gibi camilerimizi doldurarak değil mecburen evlerimizde idrak edeceğiz. Kadir Gecesi’nde sevdiklerinizle kucaklaşmayıp, mesaj veya arayarak kutlama yapabiliriz. Dualarımız ülkemizin ve dünyamızın eski sağlıklı günlerine dönmesi için olacaktır. Bu vesile ile tüm Pamukkaleli ve Denizlili vatandaşlarımız ile İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni kutlar, hayırlar getirmesini temenni ederim.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“İçinde pek çok hayır ve bereketi barındıran, manevi haz ve mutluluğun zirveye ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek Kadir Gecemizi idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi gönül dünyamızın huzur bulması için bir fırsattır Kadir Gecesi, kurtuluş, rahmet ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Bu mübarek gecede tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması ve zulüm altında bulunan kardeşlerimizin huzur ve refahı için dua edelim. Buldanlı hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

MEHMET AŞIK (DENİZLİ İL MÜFTÜSÜ)
Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerde iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir Suresi, 1-5) buyurarak bu gecenin ne kadar mübarek bir gece olduğunu haber vermiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir. Kuran ile bizzat değer kazanan bu gece, Müslümanların gönlünde İslam Âleminde daima samimi duygularla ihya ve idrak edilerek değerlendirilmeye çalışılmıştır. Ancak, Rasulullah (s.a.s) Efendimize bu gece gelen Kur’an’ın ilk vahyi “OKU” emrini, öne çıkarıp hayatımızın merkezine koymak zorundayız. İçinde bulunmuş olduğumuz günümüz problemlerinin çözüm noktası Kur’an’ın ifadesiyle Rasûl-i Ekrem (s.a.s) Efendimizin örnek hayatını yaşamamız dünya ve ahiret saadetine vesile olacaktır.

İşte bu gece ve her zaman yapacak olduğumuz samimi dualar bundan sonraki hayatımızın gidişatını değiştirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Denizlili hemşehrilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, bu mübarek gecenin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da pekişmesini, ülkemize ve İslam Âlemine tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve esenlikler getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ederim.”

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)
“Bünyesinde pek çok hayır ve bereketi barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecemizi idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi insanlık alemi için kurtuluş, rahmet ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Dünya tarihinin gördüğü en zor dönemlerden birini yaşadığımız bu günlerde; birbirimize daha sıkı bağlanacağız ve bu sıkıntıyı el birliği içinde inşallah en kısa sürede atlatacağız. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma gibi manevi güzelliklerin daha fazla yaşandığı bu gecenin sevgi ve hoşgörü ortamı getirmesini diliyorum. Tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutlar, memleketimize ve tüm İslam alemine huzur, barış ve sağlık getirmesini temenni ederim. Rabbim bu mübarek gecede yapacağınız ibadet ve duaları kabul eylesin.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu