REKLAMI GEÇ

Protokolden Miraç Kandili mesajları

Protokolden Miraç Kandili mesajları

Miraç kandilini idrak ediyoruz. Denizli protokolünden tarafımıza ulaşan mesajlar şu şekilde:

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2020 Cumartesi, 09:47

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

Tüm İslam aleminin 3 aylar içerisinde idrak edeceği Miraç Kandili’ne bir kez daha erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek geceyi fırsat bilip tüm günahlarımızdan arınmak için tövbe etmeli, kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için yüce Rabbimize dua etmeliyiz. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan bugünlerde Yüce Allah’tan ülkemizin bekası, milletimizin sağlık ve afiyeti için de dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, tüm insanlık alemine sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

“Bu gece, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç kandilini hep birlikte idrak edeceğiz. Miraç; günde 5 vakit namaz ile yükselişin manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajlarını yaşayarak Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır. Miraç; varoluşun gaye ve hikmetini anlayarak, kendisi, çevresi ve Rabbiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın; kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışmaktır. Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile vatandaşlarımızın ve bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)

Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde arınma ve Allah’a yükseliş anlamına gelen Miraç Gecesi’ne kavuşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Peygamber Efendimizin şahsında sınırsız bir yükselişi ifade eden bu gecede her türlü kötülükten arınmalı, manevi ve güzel duyguları yaşamalıyız. Miraç Kandili yardımlaşma, dayanışma, güzel ahlak, paylaşma, sevgi ve saygı gibi değerleri yaşamak için büyük bir fırsattır. Bu duygu ve düşünceler ile Miraç Kandili’nin İslam Alemine, milletimize, Denizlimize ve Merkezefendimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hemşerilerimi en içten dileklerimle selamlıyorum” dedi.

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler; bizlere, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar. Dostluk, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da yoğun yaşandığı Miraç Kandili’ni kutluyorum. Ayrıca Miraç Kandili’nin tüm İslam alemi ile birlikte Buldan’ımıza ve Denizli’mize sağlık, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)

“Bizler Miraç Kandili’nin feyzinden ve faziletinden nasiplenmek için Yüce Allah’a bol bol dua etmeliyiz. Kandillerin bizleri manevi olarak birleştirici gücüne inanıyorum. Üç Aylar’ın kurtuluşumuza vesile olması dileğiyle tüm Müslüman aleminin ve hemşehrilerimin Miraç Kandili’ni kutluyorum. Mübarek kandilin bizlerin kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum. Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Bir taraftan amansız bir virüsle mücadele ederken, diğer taraftan da vatanımızı savunmaya çalışıyoruz. Bu süreçte sığınabileceğimiz en yüce kudret Yüce Allah’ın şefaatidir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını taçlandıran kandiller de Allah’ın şefaat ve merhametine sığınabileceğimiz yegane günlerdir.”

UĞUR ERDOĞAN (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)

“Tüm dünyanın çok zor bir dönemden geçtiği bugünlerde her zamankinden saha fazla birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Bir an önce kurtulmayı umduğumuz salgın, bize yeryüzünde insan ve hayattan daha önemli bir şey bulunmadığını acı bir şekilde hatırlattı. Hiç istemesek de birbirimizden uzak duracak ve uzun bir süre ayrı kalacak olmamız, bize bir başkasının varlığının ve yakınlığının ne derece değerli olduğunu anımsattı. Dilerim; sonsuz rahmet sahibi Rabbim, bizlere acır ve bu zor günler çabuk gelip geçer. Yüce Yaratan, Peygamber Efedimizin yeryüzünden semaya yükselip huzuruna vardığı bu gecenin hatrına, biz insanoğlunu içinde bulunduğu bu çıkmaz ve güç durumdan çekip alır; yeniden yükseltir ve yüceltir. Kandilinizi kutlarken, dualarımız alemlerin yaratılış sebebi olan Peygamber Efendimiz başta olmak üzere gelmiş geçmiş tüm müslümanlar, ecdadımız ve şehitlerimiz, hastalarımız, var gücüyle bizlerin iyiliği için çalışan devlet büyüklerimiz ile sağlık çalışanlarımız ve her daim gönlümüzün bir olduğu sizlerle. Sizler de hayır duanızı eksik etmeyin inşallah.”

UĞUR GÖKBEL (AK PARTİ PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI)

“Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV) Miraç’tan 3 önemli hediye ile dönmüştür. Bu hediyelerin birincisi Peygamberimizin “Gözümün nuru” dediği beş vakit namazdır. Mirac’ın bir diğer hediyesi Bakara Sûresi’nin son iki âyetidir. Bu âyetler iman esaslarını, kulluk şuurunu ve sorumluluk bilincini hatırlatır. Mirac’ın son hediyesi ise ümmet-i Muhammed’den Allah’a ortak koşmayanların günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir. Bu gecede, inananların, hayatlarının bir muhasebesini yapmaları, bol bol tövbe edip Allah’tan bağışlanmayı dilemeleri gerekmektedir. Ettiğimiz tövbelerin, dilimizden dökülen, gönüllerimizden taşan duaların insanlığın şu anda karşı karşıya bulunduğu doğal afetler, bulaşıcı hastalıklar ve daha birçok sıkıntıya deva olmasını temenni ediyorum. Mübarek Miraç Kandili’nin islam aleminin kenetlenmesine, birlik ve beraberliğin tesisine, İslam coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygularla, İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu