REKLAMI GEÇ

Havaalanı ulaşım sorununa bir tepki de GESİFED’den geldi

Havaalanı ulaşım sorununa bir tepki de GESİFED’den geldi

Denizli Sanayi Odası’ndan sonra Çardak Havaalanı’nda taksilerin havaalanı içine sokulmamasına bir tepkide yaşanan Güney Ege Sanayicileri ve İşadamları Federasyonu’ndan (GESİFED) geldi. Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, uygulamanın tam anlamıyla tekelcilik olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2018 Pazartesi, 14:46

Pamukkale Taksi Kooperatifi araçlarının Çardak Havaalanı içine girip yolcu alamamaları konusunda yaşanan tartışmalar büyüyor. Denizli Sanayi Odası’ndan sonra şimdide Güney Ege Sanayicileri ve İşadamları Federasyonu tartışama müdahil doldu. GESİFED Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen yaptığı yazılı açıklamayla şehir-havaalanı arasındaki yolcu taşıma konusundaki engelin sabırları taşırdığını söyledi. Sözkesen bunun tam bir tekelcilik örneği olduğunu belirtti.

İhracat kenti Denizli’de her iş insanının Çardak Havaalanı’na ulaşmak için 65 kilometrelik yolu katetmesinin zorluğuna ve yoruculuğuna dikkat çeken Güney Ege Sanayicileri ve İşadamları Federasyonu Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, bu yorgunluğu bir nebze azaltan özel taşımacılık konusunda çıkan engellerin sabırları taşırdığına dikkat çekerek, “ Uzak mesafeye ve zamana akılcı çözüm bulan girişimci Denizli insanının yaklaşık 12 yıl önce başlatmış olduğu dolmuş-taksi yöntemi son 15 gündür DHMİ tarafından sekteye uğratılmakta. Havaalanı taksi diye tabir ettiğimiz taksiciler kooperatifi, belediye encümen kararı ile toplu taşıma yöntemini ifa ederek, alana varışı kolaylaştırmakta idi. Ne var ki, havaalanı yolcu transferi ihalesine giren ve ihaleyi alan firma şikayeti ile bu kooperatifin çalışanlarına korsan taksicilik yaftasının yakıştırıldığını ve maddi cezalar kesildiğini işitmekteyiz” dedi.

Taksicilerin evden alıp eve bıraktıkları bir sistemin zaman sarfiyatı anlamında kolaylık sağlarken, servisin tek yöntem olarak halka sunulmasının tekelcilik anlayışının bir örneği olduğunu söyleyen Sözkesen, “Bu kabul edilemez. Her alanda olduğu gibi bu konuda da rekabete imkan verilmeli ve rekabetin iyileştiriciliğinden halkın yararlanmasının önü açılmalıdır. Vatandaşlarımızın özgürce, istediği taşıma aracını kullanabilme lüksüne sahip olmalıdır. Çardağa inen ve Pamukkale Karahayıt a gitmek isteyen bir turisti, mevcut otobüslü servise alıp, Ankara Asfaltı üzerinde indirip, “valizinle bu ana yolda karşıya geç ve oradan Pamukkale için kendi imkanlarınla bir ulaşım sağla” denmesi, hangi turizm anlayışına ve hangi konukseverliğe sığmaktadır? Bu tutum, ne yeni dünyaya, ne de termal iyi gelir sloganı ile başlattığımız turist çekme politikamıza uygun olamaz” diye konuştu.

Diğer taraftan Güney Ege Sanayicileri ve İşadamları Federasyonu Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, “ Bizler iyiyi hak eden, şehri için çalışan, koşturan emek harcayan iş insanları, memleket sevdalılarıyız. Yetkilileri bizi bezdirmeye değil bu sevdayı beslemeye davet ediyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar

Ahmet Özcan   -  Bağlantı 18 Aralık 2018, 16:16

Dilaver bey, pkale taksi uygulamasının neresi yanlış açıklayabilir misiniz ? Yıllardır memnuniyetle kullandığım bir hizmet. “Denizli’de yüzlerce taksi var” diyerek asıl siz demogoji yapıyorsunuz.Havaalanına taksimetre ne kadar tutuyor bilginiz var mı

ECE KESER   -  Bağlantı 18 Aralık 2018, 11:23

BU KONU HAKKINDA YETKİLİ MERCİLERDEN BU TAKSİ KOOPERATİFİNİN ÇALIŞMA USULÜNÜN UYGUN OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENEREK DEMEÇ VERMEK KAMUOYUNU AYDINLATMAK DÜZGÜN OLMAZ MI ?

ECE KESER   -  Bağlantı 18 Aralık 2018, 11:19

BÜTÜN TAKSİLER HAVALİMANINA YOLCU GÖTÜREBİLİR ANCAK HAVALİMANINDAN YOLCU ALABİLMELERİ İÇİN DHMİ İLE TAKSİ SÖZLEŞMELERİ OLMASI GEREKMEKTEDİR . DENİZLİDE TAKSİ İŞLETME GENELGESİ ALENEN AÇIKTIR.

ECE KESER   -  Bağlantı 18 Aralık 2018, 11:17

YETKİLİLER NEDEN BU KONUDA SESSİZ KALIYOR . TAKSİ İŞLETME GENELGESİ ALENEN AÇIK . YILLARDIR USULSUZ BİR ÇALIŞMAYA NEDEN GÖZ YUMULUYORDU . DENİZLİ DE 300-400 TANE TAKSİNİN HAKKININ YENMESİNE GÖZ YUMULDU .

Dilaver Bayramoğlu   -  Bağlantı 17 Aralık 2018, 21:23

p.kale taksinin uygulamaları baştan sona yanlış.bugune kadar buna göz Yumanlar da.havaalanina gitmek isteyenler de eğer taksi ile gitmek istiyorlarsa Denizli de yüzlerce taksi var.hic kimse demogoji yapmasin.herkes elini cebine atsın.

murat yıldırım   -  Bağlantı 17 Aralık 2018, 20:10

Büyükşehir belediyesi acilen havalimanına hat koymalı ve vatandaşı ucuza taşımalıdır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu