REKLAMI GEÇ

Denizli tarihini kısa filmle anlatacaklar

Denizli tarihini kısa filmle anlatacaklar

Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda esnaf İskender Damgacı, geçen yıl Macaristan’da Hun-Türk Kurultayı ardından fotoğrafçı Engin Akhisar ile Türkler’in, Denizli’ye gelişini anlatmak için kısa film çekti. Çekimleri Acıpayam Ovası’nda 35 kişilik ekiple yapılan 30 dakikalık belgesel film geçen hafta tamamlandı. Montaj çalışmaları ardından film yılbaşından sonra Denizli’de gala gecesi ile tanıtılacak. Film, ayrıca Macaristan’da Hun-Türk Kurultayı’nda da gösterilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2015 Salı, 11:06

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
Kaleiçi’nde esnaf İskender Damgacı, geçen yıl Macaristan’da iki yılda bir yapılan Hun-Türk Kurultayı’na katıldı. Katılımcılarla sohbet eden Damgacı’dan bir Macar uzman Acıpayam Ovası ile ilgili çekimler istedi. Bunun üzerine Denizli’de fotoğraf stüdyosu işleten Engin Akhisar ile görüşen İskender Damgacı, daha kapsamlı çekim ve film teklifi aldı. Damgacı ve Akhisar, hazırlıklara başladı. Yapımcılığını İskender Damgacı, yönetmenliğini Engin Akhisar’ın yaptığı filmin sponsorluğunu da Denizli Gelenek Yaşatma Derneği üstlendi ve 30 dakikalık kısa filmin çekimlerine Acıpayam Ovası’nda başlandı. Hazırlık aşaması 4 ay süren filmde 35 kişilik ekip görev aldı.

denizli-tarihi-kisa-film-ile-anlatilack-2

Filmde kullanılan kostüm ve aksesuarlar tarihi kayıtlar incelenerek hazırlandı. Kalkanlar Kaleiçi Çarşısı’nda, kılıçlar Yatağan Mahallesi’nde, oklar ise Ankara’da yaptırıldı. Oğuzlar’ın 11’inci Yüzyıl’da Acıpayam Ovası’na gelişi ve yaşam tarzını anlatan belgesel formatındaki kısa filmin çekimleri Acıpayam Ovası, Cankurtaran Yaylası ve Akhan Kervansarayı’nda yapıldı ve geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Film ismini henüz belirlemediklerini, gösterime girmeden önce karar vereceklerini belirten yapımcı İskender Damgacı, “Çekimleri tamamladık. 35 kişilik ekiple çalıştık. Montaj çalışmalarını bitirdikten sonra Denizli’de gala gecesi ile filmimizi tanıtacağız. Ayrıca kısa filmimizi Macaristan’da Hun-Türk Kurultayı’nda da göstereceğiz” dedi.

denizli-tarihi-kisa-film-ile-anlatilack-3

Film yönetmeni Engin Akhisar ise, film yapımcısı İskender Damgacı’dan Acıpayam Ovası’nın görüntüleri istendiğini anlatırken şöyle konuştu:

denizli-tarihi-kisa-film-ile-anlatilack-ic

“Ben de daha büyük bir tarihi film çekilmesi için kendisine teklifte bulundum. Film çekimlerine böylece başlamış olduk. Türk tarihini tekrar canlandırmak ve Denizli’ye tarihini unutturmamak için böyle bir işe giriştik. Herkes film için özveriyle çalışıyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu