REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak müteahhitlere kızdı, bürokratları uyardı

Vali Altıparmak müteahhitlere kızdı, bürokratları uyardı

Vali Ahmet Altıparmak, yatırımcı daire müdürlerinin katıldığı ve Denizli’deki çalışmaların değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında net konuştu. Bürokratlara “Kraldan çok kralcı olmayın” uyarısı yapan Vali Altıparmak, çözüm odaklı olunmasını istedi. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen müteahhitlere sert çıkan Vali Altıparmak, “Bunları eline sopa alıp döveceksin” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2017 Salı, 17:38

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ahmet Altıparmak Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları ile kaymakamlar ve yatırımcı daire müdürleri katıldı.

“KAMU BİNALARINI PAYLAŞIN, ZORLUK ÇIKARMAYIN”
Toplantıda atıl binalar hakkında bilgi veren Vali Ahmet Altıparmak, kamudan, belediyeden, üniversiteden ve özel idareden kalan kullanılmayan binaların ihtiyaca göre değerlendirilmesini istedi. Altıparmak, “Bu binaları sağlıkta, eğitimde ve diğer ihtiyaçlarda kullanılmak üzere verin, atıl kalmasın, kullanılsın. Bunun için lütfen buradan yazı geldi gibi mazeretlere sığınmayın, çözüm yollarını arayın. Kamu hizmeti bir bütündür” dedi.

“KRALDAN ÇOK KRALCI OLMAYIN”
Arsa ve bina sahibinin öncelikte olduğunu ancak kullanılmayacaksa da iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Altıparmak, “Gelin bize de sorun birlikte karar verelim. Ancak, kendi kendinize yazı yazıp sahiplenmeye çalışmak ihanetin başka türlüsü. Çünkü o bina çürüyor. Hiçbir şey değişmez değildir. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız diyor ki ‘kurumlukta değişmeyen bir şey varsa getirin değiştirelim. Bunun için varız’ diyorlar. Bu anlayışa sahip bir hükümetin politikaları yormak üzerine olamaz. Bürokratların kraldan çok kralcı olmaması lazım. Daha çözüm odaklı olmalıyız” diye konuştu.

ALLI CAMİ KALDIRIM İHLALİ
Aydın Vakıflar Bölge Müdür Vekili Cengiz Keskin Denizli’de devam eden ve planlanan restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. İstiklal Caddesi üzerinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan Allı Cami gündeme geldiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan söz aldı. Başkan Zolan Allı Cami yapımının kaldırıma taştığını belirterek, “Allı Cami yapımı kaldırıma çıkmış. Vakıflar bunda titiz davranmalı. Etrafa saygılı bir inşaat olmalı” dedi.

Keskin ise Başkan Zolan’ın açıklamasının ardından projeyi incelediklerini bir sorun olmadığını belirtti. Tespitlerinde ısrarcı olan Başkan Zolan, “Ben aklımdan söylemiyorum. Orda bir inceleme yapıldı ve cami kaldırıma taşmış. Şimdi bir sorun olmasa da o cami belki 100 yıl kalacak ve ilerdeki dönemlerde sorun yaratacak” dedi.

Zolan ile Keskin arasındaki cami tartışmasını araya giren Vali Ahmet Altıparmak noktaladı. Altıparmak, inşaatın fazla ilerlemeden durdurulmasını ve gerekli kontrol ve düzenlemelerin yapıldıktan sonra devam edilmesi talimatını verdi.

Aydın Vakıflar Bölge Müdür Vekili Cengiz Keskin ayrıca 2017 yılında Çardak Han ve Hacı Baki Cami’nin restorasyon çalışmalarının tamamlanacağını söyledi. Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ise, Çardak Han’ın restorasyonunun tamamlanmasının ardından geleneksel halı dokuma eğitimi vereceklerini söyledi.

HONAZ TÜNELİ 2018 YILININ 2. YARISINDA AÇILACAK
Denizli Karayolları 27. Şube Şefliği Bölge Müdürlüğünden verilen bilgiye göre ise Honaz tünelinde 2 bin 300 metre kazının yapılması gerektiği bugüne kadar 2 bin 600 metre kazı yapıldığı belirtilerek bu yıl kazı işlemlerinin bitmesi hedeflendiği açıklandı. Tünelin 2018 yılının 2 yarısında açılması beklendiği belirtildi.

KAKLIK KAVŞAĞINDA YAYA GEÇİDİ SORUNU
Kaklık kavşağında ana yapımının bittiği ancak hava koşullarından dolayı köprülün kavşağının altında işlem yapılmadığı bunun için çözüm üretildiği belirtildi.

Kaklık kavşağı ile ilgili talepleri dile getiren Honaz Kaymakamı Zafer Öz, “Mahalle gezilerimde vatandaşlar kavşak ile yaşadıkları sorunları aktardılar. Kavşak yapımında yaya geçidi yok. Kavşak nedeniyle mahalle ikiye bölünüyor. Okul, sağlık, pazar alışverişi için vatandaş karşıya geçmek istiyor. Yaya geçidi yapılmayacak mı?” diye sordu.

700 metre mesafede üst geçit yapılacağı yönündeki açıklamanın ardından Vali Altıparmak, vatandaşların karşıya geçmek için 700 metre yürüyemeyeceğini belirterek, “Yaya geçidi için bas dur butonu koyulabilir. Tekrar değerlendirilsin” dedi.

ELİNE SOPA ALIP DÖVECEKSİN
Denizli’de kamu ihalesini alan müteahhitlerin işlerinin gecikmesi ve bazı yapıların sağlam olmamasına tepki gösteren Vali Altıparmak, “Kamu ihalesini alan bu müteahhitleri, eline sopayı alıp döveceksin” diyerek tepki gösterdi.

İşleri alan müteahhitlerin Denizlili olmasının avantaj yarattığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çünkü burada oluyorlar, eserleri ile hep karşılaşıyorlar. Diğer illerden gelenler yapıp yapıp gidiyor. Konuşacağımız, neden böyle olduğu diye hesap soracağımız kimse olmuyor” dedi.

Yorumlar

Katkı   -  Bağlantı 24 Ocak 2017, 23:20

Sayın Zolan haklı. O cami inşaatı başlamadan önce proje aşamasında gerekli istişareler yapılmalıydı ki bu konu gündeme gelmemeliydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu