REKLAMI GEÇ

Denizli Valiliği’nden “Çocukları Koruma” yasakları

Denizli Valiliği’nden “Çocukları Koruma” yasakları

Denizli Valiliği, bağımlılığa yol açan çakmak, çakmak gazı, sentetik yapıştırıcı, tiner ve vernik gibi ürünlerin 18 yaşından küçük çocuklara satılmasını yasakladı. Ayrıca bu maddeler büfe market, bakkal ve Pazar tezgahlarında satılamayacak. Yasağa uymayanlar hakkında para cezası uygulanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2014 Perşembe, 09:13

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında düzenlenen toplantıda “Çocukların Korunması” ile ilgili önemli kararlar alındı. Denizli Valiliği resmi internet sitesinde yayınlanan karara göre, Denizli il sınırları içerisinde 18 yaşından küçüklere sentetik ­ kimyasal çözücü ve yapıştırıcı nitelik taşıyan bally, derbey, uhu, tiner, vernik vb. yapıştırıcı veya boya sökücü olarak kullanılan uçucu, uyuşturucu kimyevi maddeler ile çakmak ve çakmak (bütan) gazının satışı ve dolumunun bakkal, büfe, market gibi işyerleri ile pazar tezgahı gibi yerlerde yapılması yasaklandı.

AMAÇ ÇOCUKLARI KORUMAK
Valilik kararında, Denizli il sınırları içerisinde çocukların; içmek, solumak, koklamak yoluyla veya başka bir şekilde bağımlılık yapan zihinsel­bilinçsel davranışlarını değiştiren, psikolojik etki gösteren aynı zamanda sağlıklarını bozan ve suça karışmalarına sebep olan bu maddelere çocukların erişiminin önlenmesi amacıyla alındığı vurgulandı.

İDARİ PARA CEZASI VAR
Kararın, Anayasanın 58. maddesi, İl İdaresi Kanunu, Kabahatler Kanunu, Çocuk Koruma Kanunu, Polis Vazife Ve Salahiyet Kanunu, Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Kanun maddelerine dayanarak alındığı, çocuklara satış yapıldığı tespit edilen yerler hakkında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Yorumlar

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 14 Kasım 2014, 08:46

Güzel ve yerinde bir karar ama uygulamasına bakmak lazım.Çünkü Türkiye’de yeterli ,belki fazla yasal düzenleme var ama uygulamalarda ciddi sıkıntılar var bu giderilmelidir.

haydi bakalım   -  Bağlantı 13 Kasım 2014, 11:55

Güzel düşünülmüş ama, her yerde tek sigara satılıyor. Öğrenci tek varmı diye geliyor. Yasak dediğinde “her yerde satılıyor” diyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu