REKLAMI GEÇ

Valilikten yeni kimlikler ile ilgili uyarı

Valilikten yeni kimlikler ile ilgili uyarı

Yeni kimliklerin 2 Ocak’tan itibaren dağıtımlarının başlamasıyla nüfus müdürlüklerinde izdiham oluştu. Vatandaşlar yeni kimliklerini bir an önce alabilmek için akın ederken, müdürlüklerde izdiham yaşanmaya başlandı. Yaşanan gelişmelerin ardından Valilik devreye girdi, vatandaşlara 2020’ye kadar vakit olduğu hatırlatıldı, acele edilmemesi istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2017 Salı, 10:17

Kimlik kartı dağıtım işlemlerinin tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de nüfus müdürlüğünde izdihama yol açtığının belirtildiği açıklamada, kartların dağıtımlarının 2020 yılına kadar devam edeceği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bu nedenle vatandaşlarımızın mevcut nüfus cüzdanları halen geçerli olup, herhangi bir mağduriyet yaşanmayacaktır. Vatandaşlarımızın nüfus müdürlüklerine akın ederek izdiham yaşamalarına gerek yoktur. Vatandaşlarımızdan ricamız bir panik havasında değil de, ihtiyaçlarının aciliyetine göre hareket etmeleri daha sağlıklı olacaktır” denildi.

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YGS ve diğer sınavlara girecek olan öğrencilerin mevcut nüfus cüzdanlarının geçerli olacağının ifade edildiği açıklamada, “Ancak, nüfus cüzdanı fotoğrafsız, yıpranmış ya da kayıp olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için, sınav tarihinden en az 15 gün önce T.C. Kimlik Kartı başvurusu yapmaları gerekmektedir. Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla yapılmaktadır. Ancak randevu alan vatandaşlarımızın randevu saatinden 15 dakika önce nüfus müdürlüklerine gelerek işlem yaptırması gerekmektedir. Ayrıca randevusuz olarak da nüfus müdürlüklerinden sıra alarak işlem yapılmaktadır” denildi.

2017 yılı kimlik kartı bedelinin kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL olduğunun bildirildiği açıklamada, “Nüfus müdürlüklerimizin başarıları vatandaş memnuniyeti ile ölçülmektedir. Dolayısıyla sorumluluk alanımıza giren iş ve işlemlerin yürütülmesi esnasında insan odaklı, toplam kaliteyi esas alan yaklaşımlarla kamu yönetimi anlayışına uygun hizmetler üretmeye ve vatandaşların memnuniyetlerini ön planda tutmaya özen gösterilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu