REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak: : ‘Bugün kader günü’ dedik

Vali Altıparmak: : ‘Bugün kader günü’ dedik

Vali Ahmet Altıparmak, 15 Temmuz gecesi kızlarından birisinin Ankara, diğerinin Eskişehir’de alanlara çıktığını duyunca “Bugün kader günü” dediklerini, o gün alanlara çıkanlara vatan ve millet sevgisi ruhunu öğretmenlerin verdiğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2016 Perşembe, 17:34

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarının ikinci bölümü Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

denizli-vali-ahmet-altiparmak-15-temmuz-gecesi-kizlari-2

Buradaki tören Lütfi Ege Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Erhan Erkan’ın yönettiği ve çeşitli branş öğretmenlerinin yer aldığı halk oyunu gösterisiyle başladı. Ardından aday öğretmenler ve emekli öğretmenler adına Hafize Özcan konuştu. Merkezefendi Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mehmet Koçak da “15 Temmuz Demokrasi Zaferi Öğretmen ve Vatan Sevgisi” konulu konuşma yaptı.

15 TEMMUZ’DA 2 KIZI ALANLARDAYMIŞ
Törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, toplumun öğretmenliğe kutsal bir meslek olarak baktığını belirterek, “Bu toplum 15 Temmuz’da mertliğini, saygınlığını iradesini sahiplendiyse bu sizlerin sayesinde. 15 Temmuz’da gece kızlarımın biri Eskişehir biri Ankara’da ‘alana inmişler’ dediklerinde ‘hanım boşver bugün kader günü’ dedik. Normalde merak ederiz ama onlara bu vatan, millet sevgisi ruhunu veren öğretmenler sizlersiniz. Öğretmenler olarak ideolojiden önce öğrencilerle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz” dedi.

OĞUZ: ÖĞRETMEN, HER ÖĞRENCİSİ İÇİN GELECEKTİR
Öğretmenleri etrafı aydınlatan bir mum ve bahar güneşine benzeten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, öğretmen olmanın çok büyük bir sorumluluk verdiğini söyledi. Oğuz, “Öğretmen topluma can verir. Bir öğretmen için her öğrencisi birer gelecektir. Tüm öğrenciler birer doktor, öğretmen, mühendis olmayacak ama vatanını seven, şefkatli anne, baba da olacaklar. Öğretmenlerin sürekli kendilerini yenilemesi gerekir. Gelişen bu çağda ise her alanda bilgi sahibi olması gerekir. Plan yapmalıdırlar. Çünkü planı olmayan insan başkasının planı ile yaşar” diye konuştu.

denizli-vali-ahmet-altiparmak-15-temmuz-gecesi-kizlari-3

Konuşmaların ardından emekli olan Adem Şentürk, Ahmet Baki Tokgöz, Gülşen Kaya, Hafize Özcan, İsmail Limoncu, Mahmut Oğuz, Meliha Tarhan, Orhan Özen ve Serpil Gündoğdu’yi hizmet şeref ödülü Vali Ahmet Altıparmak ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından verildi.

İl Milli Eğitim müdürlüğünün düzenlediği şiir, resim, kompozisyon ve kısa film yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu