REKLAMI GEÇ

Denizli’de 1 Mayıs coşkusu

Denizli’de 1 Mayıs coşkusu

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başladı. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nın kapandığının açıklanmasına rağmen bazı gruplar burada toplandı, kutlama alanına doğru yürüyüşe geçti. Kutlamaların merkezi olan Ulus Caddesi’ne coşku hakimdi. İşçiler günlerini halaylarla kutladı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2018 Salı, 13:00

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlamaları Ulus Kavşağı’nda gerçekleştirilecek. Geniş bir katılım beklenen 1 Mayıs kutlamaları için bazı gruplar Valilik ve Emniyet Müdürlüğü tarafından toplanma alanı olarak kullanılmayacağının açıklanmasına rağmen 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bir araya geldi.

GRUPLAR HAREKETLENDİ
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılan siyasi partiler ve STK’lar, bir süre Delikliçınar Meydanı’nda bekledi. Kalabalığın artmasının ardından yürüyüş kolu İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

GRUPLAR SLOGANLARLA YÜRÜYOR
SAAT: 12.50
1 Mayıs kutlamalarına katılan gruplar, İstiklal Caddesi’nde yürüyüşlerini devam ettiriyor. İktidar aleyhine slogan atan, özgürlük çağrısı yapan gruplar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde ana grup ile buluşacak ve Ulus Caddesi olarak belirlenen kutlama alanına doğru yürüyecek.

SAAT: 13.20
Yürüyüş grupları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde buluştu. Her geçen dakika kalabalık daha da artıyor. Kutlamalara katılan gruplar Tarım İl Müdürlüğü önünden yürüyüş hazırlığı yapıyor.

SAAT:13.45
POLİS SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Yürüyüş grupları kutlama alanına ulaştı. Polis tarafından oluşturulan arama noktalarından sıkı bir kontrolün ardından kutlamaya katılanlar alana alınmaya başlandı.

SAAT:14.05
KUTLAMAYA KATILAN GRUPLAR ALANDA
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne katılan gruplar, sıkı bir aramanın ardından Ulus Kavşağı’ndaki kutlama alanına alındı. Katılımcılar, çalan müzik eşliğinde 1 Mayıs’ı kutluyor.

YAĞMUR SÜRPRİZİ
SAAT: 14.30
1 Mayıs’a katılan grupların alana girmesinin ardından yağmur başladı. Yağmura rağmen katılımcılar kutlamalara devam etti.

İSTİKLAL MARŞI GERİLİMİ
SAAT:14.35
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına İstiklal Marşı damga vurdu. İstiklal Marşı okunmaması üzerine CHP’liler hareketlendi. CHP’lilerin İstiklal Marşı söylemeye başlamasıyla alanda bulunan araçtan müzik yükseldi. CHP’liler ısrarla İstiklal Marşı’nı tamamladı. Daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nın yeniden söylenmesi talebi, programda olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

KATILIMCILARA SESLENDİLER
SAAT: 14.40
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede katılımcılara seslendi. Aydoğan ve Dede, OHAL eleştirisi yaptı, birlikte mücadele ile sonuca ulaşacakları mesajını verdi.

ÇALAN MÜZİK COŞTURDU
SAAT: 15.00
Konuşmaların ardından 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar çalan müzik eşliğinde halaylar çekti, gönlünce eğlendi. Yağan yağmur nedeniyle saat 17.00’ye kadar sürmesi beklenen kutlamalar erken noktalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu