REKLAMI GEÇ

Denizli’de 8 ilçede karla mücadele

Denizli’de 8 ilçede karla mücadele

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının yoğun görüldüğü Tavas, Kale, Acıpayam, Honaz, Buldan, Çameli ve Bozkurt ilçelerinde günlük yaşam ve ulaşımın aksamaması için alarma geçti. Sekiz ilçede yapılan çalışma sonucunda yollar ulaşıma açık tutuldu. Pamukkale Belediyesi de yüksek kesimlerindeki 5 mahallede gece boyunca çalışma yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 15:14

Meteroloji’nin kar yağışıyla ilgili açıklamaları üzerine ekiplerini hazır hale getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, dün akşamdan itibaren Tavas, Kale, Acıpayam, Honaz-Karaçay, Buldan, Çameli ve Bozkurt’un yüksek kesimlerinde kar bıçakları ve greyderlerle kar temizleme çalışması yaptı.

MERKEZDE TÜM TEDBİRLER ALINDI
Bu arada, Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, merkezde meydana gelebilecek kar yağışına karşı tüm tedbirlerini aldığı açıklandı. Kar veya buzlanmaya karşı araç, personel ve ekipman olarak hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yetki alanında bulunan ana cadde, bulvar ve kaldırımlarda yapılacak kar temizliğine karşı planlamalarını yaptı.

BAĞBAŞI YAYLASI DA BEYAZA BÜRÜNDÜ
Teleferik hattıyla ulaşılan Bağbaşı Yaylası da kar yağışının ardından beyaz bir örtüyle kaplandı. Bağbaşı Yaylası’na teleferikle çıkan Denizlililer, burada kartopu oynadı ve yüksekten kent merkezinin manzarasını izledi.

PAMUKKALE’NİN 5 MAHALLESİNDE ÇALIŞMA
Pamukkale Belediyesi ekipleri de, ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan Güzelpınar, Kapanlar, Akdere, Uzunpınar ve Kurtluca’da dün akşam saatlerinde görülen kar yağışının ardından harekete geçti. Kar kalınlığının bölgede 15-20 santimetreye ulaşmasıyla ekipler; greyder, kepçeler, kamyonlarla bölgede ana yollar başta olmak üzere tüm talihi yolları açarak, ulaşımda aksamaların önüne geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu