REKLAMI GEÇ

Denizli’de bahar havası kısa sürdü, kar ve soğuk geliyor

Denizli’de bahar havası kısa sürdü, kar ve soğuk geliyor

Lodosun yumuşattığı hava nedeniyle iki gündür bahardan kalma günler yaşayan Denizlililere kötü haber. Meteoroloji Müdürlüğü salı günü kar beklendiğini duyurdu, dondurucu soğuklar da geri geliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2019 Cumartesi, 12:52

Denizli, iki gündür etkili olan lodosun yumuşattığı havanın keyfini sürüyor. Bahar havası yaşayan ve dondurucu soğukların etkisinden kurtulduğunu düşünen Denizlililere Meteoroloji Müdürlüğü’nden kar uyarısı geldi.

Pazar gününü genelde parçalı bulutlu bir havanın etkisinde geçirecek olan Denizli genelinde, pazartesi günü yağmur, salı günü de kar bekleniyor.

İşte ilçe ilçe hava durumu:

ACIPAYAM:
Acıpayam Bugünü yağmurun etkisinde geçirecek. Parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı Pazar gününde yazdan kalma günler yaşayacak olan Acıpayam, yeni hafta ile birlikte yağışlı havanın etkisi altına girecek Acıpayam’da salı günü ise kar var. Kar ile birlikte 0 derece seviyesine düşecek olan hava sıcaklığı Çarşamba günü de ilçeye Sibirya soğuklarını getirecek, sıcaklık -14’e düşecek.

BABADAĞ:
Babadağ’da da benzer bir hava durumu yaşanacak. Bugün hafif yağmurun etkili olacağı Babadağ’da parçalı bulutlu havanın hakimiyetinde yaşanacak pazar gününü, yeniden yağışlar takip edecek. Salı günü Babadağ’da da kar bekleniyor. Kar ilçeye beraberinde soğuğu da getirecek ve çarşamba günü -8 görülecek.

BAKLAN:
Baklan’da bugün yağmurlu, yarın parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Pazartesi gününü hafif yağmur ile karşılayacak olan Baklan’a Salı günü kar yağacak. Diğer ilçelerde olduğu gibi kar ilçeye soğuğu da getirecek ve Baklanlılar -11 dereceyi görecek.

BEKİLLİ:
Bekilli’de de parçalı bulutlu bir pazar gününün ardından yağış gelecek. Salı günü Bekilli’de de kar bekleniyor. Hava sıcaklığı ise -11 dereceyi görecek.

BEYAĞAÇ:
Cumartesi ve Pazartesi günlerini yağmurun etkisinde geçirecek olan Beyağaç’ta Salı günü kar var. Kar ile birlikte hava sıcaklığı da düşecek. Beyağaç’ı Çarşamba günü -10 derece soğuk bekliyor.

BOZKURT:
Bu kışın en sert geçtiği ilçelerden biri de Bozkurt. Parçalı bulutlu bir Pazar gününün ardından Yeni haftayı yağışla karşılayacak olan Bozkurt, Salı günü kar yağışının etkisinde olacak. Kar ile birlikte sıcaklık ciddi oranda düşecek. Çarşamba günü Bozkurt’ta beklenen en düşük sıcaklık -13 derece.

BULDAN:
Buldan’da soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Bugün ve Pazartesi günü yağmurlu bir havanın hakim olacağı ilçeye Salı günü kar yağacak. Kar beraberinde soğuğu da getirecek, sıcaklık -5’lere düşecek.

ÇAL:
Salı günü kar yağışının etkili olacağı ilçelerden biri de Çal. Kar ile birlikte hızla düşecek sıcaklılar Çallıları tam anlamıyla donduracak. Çarşamba günü ilçede beklenen sıcaklık -13 derece.

ÇAMELİ:
Denizli’nin Sibiryası olan Çameli’de de soğuk ve yağışlı bir hava hakim. Bugün ve Pazartesi günü hafif yağmur beklenen ilçede Salı günü kar, Çarşamba günü de ciddi soğuk var. Çameli’de hava sıcaklığı -16 dereceyi görecek.

ÇARDAK:
Çardak’ta da Salı günü kar var. Kar yağışı ile birlikte Çardak’ta sıcaklıklar düşecek. İlçe Çarşamba günü -15 dereceyi görecek.

ÇİVRİL:
Çivril’de de önce yağmur, ardından da kar var. Salı günü etkili kar yağışının beklendiği ilçede, Çarşamba günü sıcaklıklar birden düşecek, -13 derece görülecek.

GÜNEY:
Kış koşullarının ağır yaşandığı ilçelerden biri de Güney. Parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı Pazar gününü yağmurla geçecek Pazartesi izleyecek. Salı günü Güney’de de kar, Çarşamba günü de etkili soğuk var. İlçede hava sıcaklığı -8 dereceye düşecek.

HONAZ:
Honaz’da da benzer bir hava durumu var. Bugün yağmurlu, yarın parçalı bulutlu bir havanın etkisinde olacak Honaz yeni haftaya yağmur ile girecek. Salı günü etkili kar beklenen ilçelerden biri olan Honaz’da Çarşamba günü soğuk var. Sıcaklık -7 dereceye düşecek.

KALE:
Salı gününe kadar yağmurlu bir havanın etkili olacağı Kale’de ardından kar gelecek. Kar ilçeye soğuğu da getirecek, Çarşamba günü Kaleliler -11 derecelik soğukla boğuşacak.

MERKEZEFENDİ:
Kar beklenmeyen ilçelerden olan Merkezefendi yağmurla boğuşacak. Bugün yer yer yağmur alacak olan ilçe bulutlu bir pazar gününün ardından yeni haftayı da yağmurla karşılaşacak. İlçede salı ve çarşamba günleri de yağmur bekleniyor. Çarşamba günü Merkezefendi’de de hava sıcaklığı düşecek, -4’e gerileyecek.

PAMUKKALE:
Denizli’nin en büyük ilçesi Pamukkale yağışlı ve soğuk bir havanın etkisinde. Parçalı bulutlu bir pazar gününün ardından yeni haftaya yağmurla girecek olan ilçenin yüksek kesimlerinde salı günü kar var. Kar ilçeye soğuğu da getirecek. Çarşamba günü -6 derece soğuk bekleniyor.

SARAYKÖY:
Sarayköy’de Pazartesi yağmur, salı günü de kar var. Etkili kar yağışının beklendiği ilçede çarşamba günü de soğuk hava hakim olacak. Sıcaklık -6 dereceye düşecek.

SERİNHİSAR:
Denizli’de kış koşullarının zorlu geçtiği ilçelerden biri de Serinhisar. Yeni haftanın yağmurla başlayacağı ilçede pazar günü kar var. Şiddetle kar beraberinde ciddi soğukları da getirecek. Serinhisar çarşamba günü -15 derecelik soğukla boğuşacak.

TAVAS:
Tavas’ta da kar uyarısı var. Salı günü etkili kar yağışının etkisinde olacak olan Tavas’ı çarşamba günü -14’leri görecek soğuk bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu