REKLAMI GEÇ

Denizli’de bir Mormonlar eksikti!

Denizli’de bir Mormonlar eksikti!

Türk Diyanet Vakıf Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Oktan, Denizli’de misyonerlik faaliyetleri yürütenlere Mormonların da katıldığını belirterek, içine dolar konulmuş Mormon kitapları dağıtıldığını söyledi. Oktan, Mormonların özellikle gençleri hedef kitle olarak belirlediğini ifade etti.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2015 Pazartesi, 11:03

Denizli’de misyonerlik faaliyeti yürüten gruplara Mormonlar da eklendi. Mormonluk bazı görüşlere göre bir tarikat, bazı görüşlere göre de bir din… 1844 yılında ölen Joseph Smith’i peygamber olarak kabul eden bu akım, dünyanın birçok noktasında misyonerlik faaliyetleri yürütüyor.

ic-1

Türk Diyanet Vakıf Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Oktan, Mormonların özellikle üniversite çevresinde faaliyet yürüttüğünü, Mormon İncili olarak da bilinen Mormon kitabını içine dolar koyarak gençlere dağıttıklarını, bu kitaplardan birinin de kendisine ulaştırıldığını söyledi.
Mormonların peygamber olarak kabul ettikleri Joseph Smith, dağıtılan kitaplarda Yusuf Smit olarak anılıyor.

“Denizli’de bir Mormonlar eksikti” diyen Aktan, “Mormonluğun 150 yılı aşkın bir geçmişi var. Yusuf Smit denilen kişi kendini peygamber ilan etmiştir. Kendisi Mormon dinini kurmuştur. Mormon kitabını 3 yıl gibi bir sürede yazmıştır. Dünya çapında 150 bin inananı bulunmaktadır. Türkiye’de inanan sayısı 100 civarındadır. Denizli’de kafe tarzında kilise ev kurmuşlar. Gençlerimizi içine dolar koydukları Mormon kitabıyla kandırmak istiyorlar. Mormon Dini sapık bir dindir. Denizlililer uyanık olsun. Böyle sahtekar insanlara inanmayın. Kilise kafe tarzı evlerinde gençleri çekerek orada langırt ve bilardo oynatarak taraftar topluyorlar ” dedi.

ic-2

Denizli Müftüsü Veysel Çakı da, özellikle gençleri hedef alan misyonerlere karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi. Çakı, “İslam inancına göre son peygamber Hz. Muhammed’dir. Kur’an bize bu gerçeği haber vermektedir. Hz. Muhammed peygamberlik zincirinin son halkasıdır. Peygamberimizden sonra kendini peygamber ilan edenler sahtekardır. Peygamberimizden sonra peygamber gelmeyecektir. Kendini peygamber ilan edenler her zaman çıkmıştır. Denizlililer sahte peygamberlere dikkat etmelidir. Yusuf Smit diye bir peygamber yoktur. Bu tür misyonerlik çalışması yapanlara inanmayın. Herkes dinine sahip çıkmalıdır” dedi.

Yorumlar

Serhat   -  Bağlantı 12 Aralık 2021, 17:54

değil bir dolar bir kuruş bile vermiyorlar evime yurduma kaç kere mormon kitabı geldi kiliselerine gittim ne para verirler ne de başka bir maddi şey. bilardoyu bırak kahve sigara alkol almazlar vb merak edenler mormonum.org , mesihegelin.org, mormon.

Ayşe   -  Bağlantı 11 Şubat 2021, 11:52

Olm yorumlara baktım bu ne saldırganlık?

Murat Murat   -  Bağlantı 8 Haziran 2020, 18:56

Tamamen uydurulmuş bir hikaye. Artık milletimiz bu tür haberleri kimlerin ürettiğini biliyor. Yazıklar olsun. Allah yalancıların cezasını verir, hiç meraklanmayın. Mormonlar’ın toplantılarında İstiklal Marşı okunuyor, bayrağımız var kiliselerinde.

akif   -  Bağlantı 26 Mayıs 2020, 03:16

Sen kimsinde insanların inançlatı hakkında sapkınlık felan diyorsun sanane insanlar neye inanırsa inanır sanamı düştü, senin ibandığına herkes inanmak zorundamı ne oldu maaş kesilir diyemi korkuyorsun, sen ne yaşıyorsan yaşa ama kimseye karışma

Nihat   -  Bağlantı 26 Mayıs 2020, 03:07

Din sanamı kalmış maaşlı imam , yok incile para kayuyorlarmış felan geç bu işleri kendin her ay bankamatikten maaşını çekerken hiç sesin çıkmıyor ne emek harcıyorsunda o parayı alıyorsun merak esiyorum sen müslümansan ben değilim,

murat   -  Bağlantı 7 Nisan 2015, 10:47

Kilise’nin bir üyesiyim. Kilisemizin Denizli’de ne bir üyesi ne bir topluluğu ne de bir faaliyeti vardır.

hakan   -  Bağlantı 7 Nisan 2015, 00:18

o kadar bütçeyle diyanet işleri ne iş yapar?siz de doğruları anlatın insanlara.öyle cumadan cumaya bişeyler yazıp oturmak değil o…adamlar çalışabilir,insanlara din değiştirtmek o kadar kolay mı?siz de sevdirin dinimizi.ne şikayet ediyorsunuz ki

haydar   -  Bağlantı 6 Nisan 2015, 15:42

saçmalamayın 1 dolar mı veriyorlar? Bizim millet parayı alır bildiğini yapar. Hem parayla din değiştirecek kadar inancı zayıfsa yapılacak bir şey yok. Hristiyan kızlar Müslüman olunca iyi de, tersi mi kötü. İsteyen istediğine inanır. Gündem bulandır

ahmet   -  Bağlantı 6 Nisan 2015, 12:37

“Langırt ve bilardo oynatarak taraftar kazanıyorlar” gerçekten bilardo ile insan kanar mı? yoksa Sayın müftü bey’in bilardoya karşı bir tavrı mı var? Bilardo bir spordur insanlara kötü bir şeymiş yanlış yansıtmayın lütfen.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı