REKLAMI GEÇ

Denizli’de Doğu Türkistan eyleminde gergin dakikalar

Denizli’de Doğu Türkistan eyleminde gergin dakikalar

Çin’de Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza zulmedildiğine dair haberler ülkede tepkiye yol açtı. Bir süredir artarak gelen soykırım ve işkence haberleri sonrası Denizlili’de farklı gruplar bir araya gelerek yapılanlara tepki gösterdi. Basın açıklaması ve sloganlarla Doğu Türkistan tepkisini dile getiren grup bir ara HDP binasına doğru yürümek isteyince sinirler gerildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2015 Pazar, 17:53

Çin’in kuzeyinde bulunan Doğu Türkistan bölgesinden bir süredir, soykırım ve işkence iddialarına dair haberler geliyor. Son dönemlerde sıklık kazanan haberler, Türkiye’de tepkilere yol açtı. Türkistanlı soydaşlarımıza yönelik insanlık dışı eylemler Denizli’de de farlı grupların ortak eylemiyle kınandı.

Ülkücü Horozlar grubunun sosyal medya çağrısı ile bir araya gelen farklı gruplar saat 16.00’da Çınar Meydanı’nda toplandı. Yaklaşık 150 kişilik grup önce basın açıklaması yapıp soykırım iddialarına ilişkin tepkilerini gösterdi.

Basın açıklamasını yapan Ülkücü Horozlar Sözcüsü Mahmut Karataş Çin kuvvetlerinin Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza yönelik gerçekleştirdiği iddia edilen zulme kayıtsız kalmayacaklarını söyleyip, “Caddelerde, sokaklarda meydanlarda Türk ırkı için haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

denizli-dogu-turkistan-eyleminde-gerginlik-i-2

Grup çok sayıda slogan atarak seslerini yükseltirken, basın açıklamasının ardından dağılmak yerine Candoğan’a doğru hareketlendi. Bu arada PKK ve bölücü başı aleyhine sloganlar duyulmaya başlarken, ısrarla yürümek istedi.

Polisin yoğun uğraşısına rağmen yürümek isteyen grubun güzergahında HDP İl binasının olması gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu.

denizli-dogu-turkistan-eyleminde-gerginlik-i-1

Grup tekrar Çınar’a dönerek kısa süreli slogan attıktan sonra dağıldı.

Eylemin sonuna doğru kalabalığa seslenen bir kadın ‘Onlara göstereceğimiz en büyük tepki Çin mallarını boykot etmektir. Çin malı almayalım, alınmasın diye uğraşalım” diye seslendi.

Polisin dağılın uyarısının ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Yorumlar

mustafa kuşcu   -  Bağlantı 15 Temmuz 2015, 22:36

tekyol türkiye birleşik devletlerini böyük turanı gurmak başgannık sistemine geçmek dünyadaki bütün türkler tek çatı altında birleşip toplanmak başgannık sarayımızda var artık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu