REKLAMI GEÇ

Denizli’de evsiz kalmayacak

Denizli’de evsiz kalmayacak

Hıfzıssıhha Meclisi, evsizlere yönelik önemli kararlar aldı. Salgın tehdidi geçinceye kadar Denizli genelindeki tüm evsizler misafirhane ya da otel ve pansiyonlarda konaklatılacak, tüm giderler vakıf tarafından karşılanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2020 Çarşamba, 13:42

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs toplantılarını sürdürüyor. Vali Karahan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda evsizler ile ilgili önemli kararlar alındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen yazıya istinaden gerçekleştirilen toplantıda Denizli genelinde bulunan evsiz, mekansız ve kimsesizlerin tespit edilerek, öncelikli olarak kent sınırları içinde bulunan kamu kurumlarına ait misafirhanelerine yerleştirilmesi, kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde ise pansiyon, otel gibi yerlerde konaklamalarının sağlanmasına karar verildi.

Salgın tehdidi kalkıncaya kadar gerçekleştirilecek konaklamalar öncesinde ve sırasında evsizlerin sağlık kontrolleri periyodik olarak yapılacak, hastalık, bulaşma yolları ve alınabilecek kişisel tedbirler konusunda bilgilendirmeler yapılacak.

Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçlarının ilgili kurumlarca karşılanacak, giderler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak.

20 YAŞ ALTININ SOKAĞA ÇIKMA KRİTERLERİ
20 yaş altındakilere getirilen sokağa çıkma yasağının esnetilebileceği durumlar da Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yeniden karara bağlandı. Buna göre 20 yaş altı gebe ve lohusalar ile ebeveynlerinden en az biri eşliğinde bebek veya çocuğun bağlı bulunduğu aile hekimliği birimine gidebilmelerine imkan sağlandı.

Sağlık kuruluşuna gelen gebe, lohusa, bebek ve çocukların diğer hastalarla temas etmemeleri için özel önlemler alınırken, bunun için ayrı bir alan ve zaman dilimi belirlenmesi kararlaştırıldı.

Karantina altında tutulan, ancak ertelenemeyecek sağlık sorunları bulunanlara ilişkin karar da alan Hıfzıssıhha Meclisi, bu gibi durumlarda Sağlık Müdürlüğü’nce belirlenecek personelin bu hizmeti evde vermeleri kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu