REKLAMI GEÇ

Denizli’de kadınlar kırmızı devrime hazırlanıyor!

Denizli’de kadınlar kırmızı devrime hazırlanıyor!

Denizli’de 31 Mart 2019 Yerel seçimlerine kadınların ilgisi oldukça yoğun. Belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri ve muhtarlıklar için alanlara inen kadınların neredeyse hepsinin ortak bir yönü var. O da kadın adayların saha çalışmalarının yanı sıra sosyal medyada da kırmızı kıyafetleri ile boy göstermeleri.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2019 Salı, 11:26

Denizli’de kadınların siyasete ilgisi hiç olmadığı kadar arttı. Belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıklarda “ben de varım” diyerek sahalara inen kadınlar, artık şehirlerine de ilçelerine de mahallelerine de sahip çıkıyor, yönetmeye talip olduklarını açıklıyorlar.

ONLARIN BÜYÜK KATKISI VAR
Denizli’de kent siyasetinin rengi yavaş yavaş değişiyor. Kadın siyasetçilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu da genç kadınların siyasete girmesine büyük cesaret sağlıyor. Kentin son zamanlarında siyaset sahnesine damga vuran Ak Partili kadın bakanları Selma Aliye Kavaf ile Sema Ramazanoğlu’nun yanı sıra CHP’de Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Gülizar Biçer Karaca ve Bozkurt Belediye Başkanlığı ile birçok ilke imza atan başarılı kadın siyasetçi Birsen Çelik gibi önemli kadınlar, Denizli’de hemcinslerine önderlik ediyor.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN İKİ KADIN ADAY ALANA İNDİ
Denizli’de son yıllarda milletvekilliği koltuğuna oturan Nurcan Dalbudak, Nilgün Ök ve Melike Basmacı gibi genç kadınlar, hemcinslerinin siyasete ilgisini arttırma konusunda başka örnekler. MHP ittifak olmasa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Mimar Leman Kalkan ile yarışa katılacaktı. Ak Parti’de Fatma Subaşı partisinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak boy gösterdi.

ŞENİZ SÜZEK DOĞAN VE TÜRKAN KEYİK CHP’Yİ TEMSİL EDECEK
İlçe belediyeleri için de kadınlar 31 Mart Seçimlerinin en iddialı isimleri arasında. Merkezefendi’de Şeniz Süzek Doğan eğilim yoklamasında, 2014’te meclis üyeliği ön seçiminde yaptığını yaptı. Erkek adaylarını büyük farkla geride bıraktı, partisi tarafından Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Türkan Keyik ise Bekilli’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı. Kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Birçok ilçede Sarayköy DP Belediye Başkan Aday Adayı Sevim Yalçıner gibi kadın aday adayları da demokrasi yarışında partisini temsil etmek için olur bekliyor.

ERKEK MUHTARLAR YANDI
2014 seçimlerinde kent merkezinde neredeyse sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen kadın muhtar adayları, karşı cins adayları karşısında seslerini duyurmakta zorlanıyorlardı. Ancak 2019 için muhtarlık seçimlerinde “Ben de varım” diyen kadın adayların sayısı kat be kat arttı. 1200 Evler’de Sezen Aykanat Özdemir, Yenişehir’de Sevim Şafak, Yunusemre’de Selda Karan, İstiklal’de Özlem Özdemir, Pınarkent’te Özlem Çağlar, Gerzele’de Hatice Gündoğan, 15 Mayıs’ta Burcu Köseoğlu, Selçukbey’de Burcu Kaymaz gibi birçok kadın muhtar adayı. Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü ve Mehmetçik Muhtarı Zeynep Dalkıran Çelik de bir dönem için daha erkek adaylara rakip oldu, yeniden yarışa girdi.

KIRMIZI DEVRİME HAZIRLANIYORLAR
Onların ortak bir özelliği ise genel olarak nerede hepsinin kırmızı kıyafetleriyle siyaset sahnesinde boy göstermeleri. Bu detay aslında onlardan birinin yani 1200 Evler Mahallesi Muhtar Adayı Sezen Aykanat Özdemir’in dikkatini çekti. Hemcinslerinin kırmızılar içinde boy göstermesini fark edip Denizlihaber.com’a ulaşan Özdemir, kadınların kırmızı devrime hazırlandığı haberine vesile oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu