REKLAMI GEÇ

Denizli’de Teknik Tekstil dönemi başlıyor

Denizli’de Teknik Tekstil dönemi başlıyor

Denizli Ticaret Odası(DTO) tarafından düzenlenen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen Denizli Tekstil Yenilik Tasarım Merkezi çalışmaları başladı. Proje kapsamında tekstil sektöründe yeni moda ve trendlerin yaratılması hedefleniyor.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2014 Çarşamba, 11:38

Denizli Tekstil Yenilik Tasarım Merkezi ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Denizli Ticaret Odası’nda Denizli Teknik Tekstil Günü düzenlendi.

Toplantıya DTO Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldıray Turhan, Ege Üniversitesi Tekstil Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Prof. Dr. Faruk Bozdoğan, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal,İspanya Araştırma Merkezi Akıllı Tekstiller Araştırma Grubu Başkanı Mr. Jose Gisbert Gomis ile sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli’de tekstil sektörünün gelişmesi için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Özer, “Bu projemizi bizlere her zaman destek veren GEKA ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizleri burada yalnız bırakmayan tüm hocalarımıza ve emektar iş adamlarımıza çok teşekkür ederim. Projemiz ile bölgede moda ve trend yaratabilecek düzeydeki tasarımların teşvik edilmesini hedefliyoruz.  Bu alanda çalışma ve uygulamayı yerinde görebilmek adına farklı şehirlerde yerinde incelemelerde bulunduk. Odamızca yürütülen bu proje tekstil sektörüne ışık tutacak yeni bir ufuk yaratacaktır” dedi.

Özer’in konuşmasının ardından, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldıray Turhan ve diğer katılımcılar sunum yaparak proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu