REKLAMI GEÇ

Denizli’de şelaler buz tuttu

Denizli’de şelaler buz tuttu

Bir süredir soğukların etkili olduğu Denizli’de hava buz keserken, şelale ve göllerde de donmalar görüldü. Buldan’daki Süleymanlı Yayla Gölü’nden sonra, Babadağ ve Merkezefendi’nin Yeşilköy şelaleri de buz tuttu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2016 Çarşamba, 12:33

Geceleri eksi 14 dereceyi bulan soğuk hava yaşamın yanı sıra, doğal ortamı da etkiliyor. Su kaynaklarının bulunduğu alanlarda ise donmalar görülüyor. Bunlardan birisi de Yeşilköy Mahallesi’nin Değirmendere mevkisindeki su kaynağının bulunduğu şelalede görüldü.

Arkadaşlarıyla birlikte doğa yürüyüşüne çıkan Ali İhsan Karaalp, termometrelerin eksi 10’u gösterdiği sırada Yeşilköy Şelalesi’ni donmuş haliyle fotoğrafladı. Suyun donmasıyla şelalede sarkıtlar oluştu.

BABADAĞ ŞELALESİ DE DONDU
Babadağ’daki şelalede hava sıcaklığının eksi 8 dereceye düşmesiyle buz tuttu. Babadağ Dağı’nın yüksek kesimlerinden çıkan ve şelale şeklinde aşağılara süzülüp gelen Yardan Çayı’nın buz tutması nedeniyle kartpostallık görüntüler oluştu. Çay üzerindeki irili ufaklı çok sayıda şelale tamamen dondu. Çok sayıda vatandaş Yardan Çayı’na giderek bol bol fotoğraf çektirdi. Yardan Çayı’nı görenler, “Burası, beyaz cennet Pamukkale’yi aratmıyor” dedi.

SÜLEYMANLI GÖLÜ DE DONMUŞTU
Buldan’ın Süleymanlı Mahallesi yakınlarında kuş türlerinin yoğun olarak yaşadığı göl de geçtiğimiz günlerde buz tutmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu