REKLAMI GEÇ

Denizli’deki hastanelerde 3 yılda 5 milyon TL tasarruf

Denizli’deki hastanelerde 3 yılda 5 milyon TL tasarruf

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2013 yılında kurulan Enerji Verimliliği Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmalarla 5 milyon liralık tasarruf sağlandığı açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2017 Cuma, 12:09

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hastanelerde su, elektrik, yakıt gibi giderleri düşürmek amacıyla 2013 yılında kurulan Enerji Verimliliği Komisyonu’nun uygulamalarıyla 3 yılda 5 milyon liralık tasarruf gerçekleşti. Bu uygulama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın dikkatini çekti.

“Sağlık Tesislerinde Enerji Verimliliğinin Yeni Yaklaşımlarla Yeniden Analizi Ve Tasarrufların Yeniden Hesaplanması” konulu bildiri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylanarak 8. Enerji Verimliliği Fuarı’nda Elektrik-Elektronik Mühendisi Umut Somyürek tarafından sunuldu. Bildiri, ayrıca uluslararası hakemli bir akademik dergide ve Enerji Bakanlığı Bildiriler kitabında da yayınlandı.

TASARRUF EDİLEN PARA SAĞLIĞA AKTARILDI
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk yaptığı açıklamada, enerji verimliliği yatırımlarıyla enerji tüketiminden 2,6 milyon ve enerji giderine yönelik ihalelerden 2,3 milyon lira olmak üzere, toplam 5 milyon liraya yakın tasarruf sağlandığını, tasarruf edilen miktarın sağlık alanına aktarıldığı belirtti.

GÜNEŞTEN ENERJİ PROJESİ SIRADA
2013 yılında Enerji Verimliliği Komisyonu’nu kurduktan sonra hastanelerde yerinde tespit ve eğitimler düzenlediklerini ifade eden Öztürk, “Enerji etütleri, fatura ve tüketimlerinin düzenli takibini yaptık. Fuel-oil olan kazanları kömürlüye dönüştürdük. Aydınlatmada led ışıklara dönüyoruz. Suda fotoselli bataryalar takarak su tasarrufu elde ediyoruz. Klimalar ile doğal gaz sistemlerinin bakımını yaptık. Bunların yanında 2017 yılında projesi onaylanan güneşten elektrik üretimi projesinin tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu proje ile de bir hastanemizin enerjisinin tamamının güneşten karşılayacağız. Bu da Türkiye’de enerjisinin yüzde100’ünü güneşten karşılayan ilk hastane olma özelliğini taşıyacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu