REKLAMI GEÇ

Denizli’den Balyoz’a uzanan yol

Denizli’den Balyoz’a uzanan yol

Avukatlık mesleğine Denizli’de başlayan Şule Nazlıoğlu Erol, başlattığı “Adalet Nöbeti” ile Türkiye’nin en önemli davalarından birisine damgasını vurdu. Nöbetin 45. gününde Anayasa Mahkemesi (AYM), verdiği “hak ihlali” kararı ile Balyoz Davası’nın yeniden görülmesinin yolunu açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2014 Perşembe, 09:59

Eşinin savcı olması nedeniyle Milliyetçi Cephe (MC) hükümetleri döneminde ilden ile sürgün edilmesi nedeniyle yolu Denizli’ye de düşen Av. Şule Nazlıoğlu Erol, Denizli Barosu’na 1978 yılında Denizli Barosu’na 352 sicil numarasıyla kaydoldu. Eşinin önce Çal’a, daha sonra da başka bir ile tayin edilmesiyle Denizli’den ayrıldı.

Erol, yıllar sonra Ankara’da AYM önünde Balyoz Davası hükümlüleri için başlattığı Adalet Nöbeti ile Türkiye’de ses getiren bir eylemi başlattı. Erol’un 5 Mayıs’ta başlattığı ve meslektaşlarının da destek verdiği eylemin 45. Gününde AYM’den beklenen karar çıktı. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkük ile dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın dinlenmemesini ve dijital verilerle ilgili iddiaların dikkate alınmamasını hak ihlali sayan AYM’nin bu kararı, Balyoz davası hükümlülerinin yeniden yargılanmasının yolunu açtı.

Kararın ardından görüştüğümüz Av. Şule Nazlıoğlu Erol, Adalet Nöbeti’nin adalet getirecek bir kararla sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Meslektaşları ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği nöbetin böyle bir sonuç getirmesini de “Yüksek mahkeme bizleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne muhtaç etmedi” diye yorumladı.

Av. Erol, müvekkillerinin tahliyeleri için hazırlanan dilekçeleri bugün İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne vereceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu