REKLAMI GEÇ

Denizli’nin önemli isimleri 30 ağustos için ne dedi?

Denizli’nin önemli isimleri 30 ağustos için ne dedi?

Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü terör olayları nedeniyle Başbakanlık genelsi uyarınca törenler iptal edilirken, Denizli protokolü de yayınladığı mesajlarla halkın bayramını kutladılar. Mesajlarda iktidarı eleştiren saptamalar da dikkat çekici.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2015 Pazar, 08:45

Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalist işgalci güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos’un 93.yıldönümü törensiz kutlanacak. Terör olayları nedeniyle Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge uyarınca yalnızca çelenk konulması kutlanacak olan 30 Ağustos ile ilgili Denizli protokol üyeleri mesaj yayınladı. İşte o mesajlar:

vali-kocatepe
DENİZLİ VALİSİ ŞÜKRÜ KOCATEPE:
“Bugün 93’üncü yılında bile gururlandığımız, kazanmak için bir neslin adeta kendini feda ettiği bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zaferi ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde gerçekleşmiştir.
Zaferin ardından Milletimiz, dayanışmasıyla bütün dünyaya anlamlı bir mesaj vermiş, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

osman-zolan
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Milletimiz asırlar boyunca saygı, sevgi ve hoşgörü iklimi içinde devam ettirdiği yaşama kültürüyle tüm dünyaya örnek bir karaktere sahip olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti; tarih boyunca her badireyi barış, kardeşlik ve birlik ve beraberlik ruhu ile aşmıştır. Gelecek günlerde de milletimizin aynı barış, huzur ve sağduyu ruhunu koruyarak ülkemizin geleceğine ortak olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine zarar vermek isteyenler, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğramaya mahkumdur. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Denizlili hemşehrilerimin ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

AKP-MEHMET-YUKSEL

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL:
“Bu aziz millet, 26 Ağustos tarihinde başlayan büyük taarruz sonrası 30 Ağustos’ta elde edilen başarıyla vatanımızın topraklarını işgalden kurtararak, istiklal mücadelemizi zaferle taçlandırdı. Milletimizin birlik ve beraberliği, her zaman dirliğin gücüne güç katmıştır. Kardeşlik ruhuyla, azim, inanç ve kararlılıkla bu aziz milletin yürüyüşü bugünlere zaferler dolu ışık saçmıştır. Milletimiz milli ve manevi değerleri söz konusu olduğunda her şeyinden fedakârlık edeceğini, yazdığı bu destanlarla tarih sayfasına not düşmüştür. Türkiye, milletimizin bu birliktelik ruhuyla daha da büyümeye ve daha da güçlü olmaya devam edecektir. Ayrıca dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında var olmayı her zaman sürdürecektir. 30 Ağustos zaferi vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal savaşımızın kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” 

akp-bilal-ucar
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BİLAL UÇAR:
“Tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır. Bu zafer, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdelerken, Türk Milletinin birlik ve beraberliğinden, vatanından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin ifadesidir. 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 93. Yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

chp-guluzar-bicer-karaca

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA:
“İçinde bulunduğumuz durum; karanlık emelleri olan, geçmişinden ders almayan, bugünümüzü olduğu kadar aydınlık, çağdaş bir Türkiye’yi yerle bir etmek isteyen güçlerin yarattığı kaos ortamıdır. Ancak iyi bilinmelidir ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yürüyen, gücünü geçmişinden ve şanlı tarihinden alan bir milletin evlatları olarak Cumhuriyetimizin yılmaz savunucularıyız. Onlar değil, yüzler değil, binler değil, milyonlarız.
Yokluk, yoksulluk ve yoksunluk karşısında eğilmeden, diz çökmeden, yılmadan, kazanacağına inanarak omuz omuza mücadele veren milletimiz, karşısına çıkan her türlü engeli aşacak güce sahiptir. Ülkemizi her alanda çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak hedefi, ‘Önce Türkiye’ anlayışı, görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle aydınlık yarınları birlikte inşaa edeceğiz.”

kazim-arslan
CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN:
“Ulusumuzun varlık mücadelesinin en anlamlı zaferlerinden olan, Türk milletinin birlik ve beraberliğini, istiklâl ve hürriyetine olan inancını tüm dünyaya haykırdığı Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, eşsiz Komutan ve Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygıyla ve özlemle önlerinde eğiliyorum.”

baro-mudat-ilhan
DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“30 Ağustos,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarıyla geleceğimizi, birlik ve beraberliğimizi bedeli ne olursa olsun canlarıyla destanlaştırdıkları bir zaferdir. O yüzden coşkusunu bugün bile yürekten yaşıyoruz.
Dünya tarihine damgasını vurmuş bu zaferin mirasçısı olarak bizler; ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca ülkemizin birliğinin, bütünlüğünün ve kardeşliğinin zedelenmesine asla izin vermediğimizin de bilinmesini istiyoruz.”

dto-necdet-ozer
DTO BAŞKANI NECDET ÖZER:
“30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm milletçe kazanılan bu büyük zaferle, bağımsızlık ve hürriyetimizden ödün vermeyeceğimizi tüm dünyaya kanıtlamış bulunmaktayız. Gerçekleştirilen bu mücadelede de görüldüğü gibi ülkemizi parçalayıp dağıtmak isteyen güçler milletimizin üstün direnişi sayesinde başarılı olamamışlar, bu emellerine ulaşamamışlardır.”

pamukkale-huseyin-gurlesin
PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:
“30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır. Milli Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. Zaferin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.Bu vesileyle yeniden Yüce Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.’’

saraykoy-ahmet-netaci-ozbas
SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI AHMET NECATİ ÖZBAŞ:
“Tarihin her döneminde olduğu gibi, yine bugünlerde de birlik ve kardeşliğimize kalleşçe saldırılar yapılmakta, toplumumuz temel değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Ülkemizin, atılan ekonomik ve demokratik adımlarla gelişmesi, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olması bazı çevreleri telaşlandırmış, eski Türkiye’de olduğu gibi karışıklığın ve krizlerin hâkim olması için yoğun şekilde çalışmaya başlamışlardır. Bu yüzden, bizlere büyük görevler, ağır sorumluluklar yüklenmiştir. Bizlerde, ecdadımızın 93 yıl önce yaptığı gibi ortak değerlerimizin ve kardeşlik bağlarımızın etrafında toplanmalı, farklılıklarımızla bir bütün olduğumuzu asla unutmamalıyız. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen her türlü oyuna karşı dik duruş sergilemeli, bu cennet vatanımızı omuz omuza, sırt sırta yükseltmeliyiz.”

egitim-is-peral-kurt

DENİZLİ EĞİTİM-İŞ BASIN YAYIN SEKRETERİ PERAL KURT:
“Türk ulusu Mustafa Kemal’in önderliğinde, 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Kurtuluş Savaşı mücadelesini, kendi bağımsızlığını ve özgürlüğünü yok etmek isteyen saldırgan emperyalist güçlere karşı vermiştir. Kendi toprağını ve halkını sömürgeci küresel güçlere karşı savunup Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra ‘savaşı zorunlu olmadıkça bir cinayet’ olarak gören ve ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün dış politikasından; emperyalist devletlerin taşeronluğunda komşu ülkelerin ulus ve ülke bütünlüğüne kasteden bir politikaya AKP hükümetleri eliyle geçilmiştir.
Eğitim-İş olarak; ülkemiz üzerinde oynanan senaryonun kimler tarafından yazıldığının ve rollerin kimlere verildiğinin farkındayız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ülkenin bağımsızlığı ve onurlu, özgür bir yaşamın kurulması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi unutmadık, asla da unutturmayacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

MHP-YASİN-OZTURK

MHP İL BAŞKANI YASİN ÖZTÜRK:
“Kahraman Türk ordusunun cesareti ve kahramanlığı ile aziz milletimizin vatan sevdası sayesinde Dumlupınar’da yazılan destan, hürriyet ve istiklalimizin ilelebet müdafaa ve muhafaza edileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Şüheda kanıyla sulanan bu toprakların her karışında, aziz milletimizin milli ve manevi dayanışması vardır, birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır. Bu kardeşliği geçmişte olduğu gibi bugün de bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu